- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Немачка: Санкције на увоз руских енергената неће имати жељени ефекат на Москву

CC0 / Pixabay / Санкције Русији, илустрација
Санкције Русији, илустрација - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2022
Пратите нас
Ограничавање увоза енергената из Русије неће имати жељени ефекат на Москву, а може бити на штету сопствене стабилности, изјавио је новинарима министар финансија Немачке Кристијан Линднер.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Претпостављам да бојкот енергената неће додатно ограничити руску активност у контексту драматичних економских санкција које смо усвојили, али ће наша стабилност бити вишеструко ослабљена. Из тог разлога, делим мишљење немачке канцеларке и министра економије да чак и ако ово, наравно, остане као опција, ту опцију не треба искористити“, истакао је Линднер.

Он је појаснио да немачка влада не настоји да бојкотује увоз енергената и да се ова опција, наравно разматра, али да је то санкција о којој још није донета одлука. Према речима немачког званичника, неопходно је проверити сваку санкцију да не би била на штету сопствене стабилности.
Како је раније најављено на твитер страници Председништва Савета Европе, на чијем је челу тренутно Француска, нове санкције Европске уније против Русије, према очекивањима, биће уведене у понедељак, сада је у току њихова дорада и утврђивање.
Херберт Дис, генерални директор Фолксвагена - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2022
ЕКОНОМИЈА
Шеф Фолксвагена: Штета од кризе у Украјини за Европу би могла да буде већа него од пандемије
Новчанице од 100 долара и једна рубља - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2022
ЕКОНОМИЈА
Ко губи, а ко добија у економском рату Запада против Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала