- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Роскомнадзор“ ограничио „Инстаграм“ у Русији

© Sputnik / Рамиль СитдиковИнстаграм
Инстаграм - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2022
Пратите нас
Руска државна агенција за надзор комуникација „Роскомнадзор“ уврстила је „Инстаграм“ у регистар ресурса с ограниченим приступом на територији Русије, саопштено је из те агенције.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Као повод за ову одлуку „Роскомнадзора“ послужила је одлука Руског државног тужилаштва од 11. марта којом се тражи да се компанија „Мета“, у оквиру које послују друштвене мреже „Фејсбук“ и „Инстаграм“, прогласи за екстремистичку и уједно забрани њена активност у Русији.
Коментаришући насталу ситуацију, адвокат Дмитриј Аграновски изјавио је за „Спутњик“ да би у случају признања „Мете“ као екстремистичке организације, најбоље решење за кориснике било уклањање налога на „Фејсбуку“ и „Инстаграму“.
Руски сенатор Андреј Клишас истовремено сматра да грађани који заобиђу блокаду да би се пријавили на ове друштвене мреже, неће бити санкционисани.
Са друге стране, адвокат Алексеј Михаљчик упозорио је да би корисници који су платили оглашавање на „Фејсбуку“ и „Инстаграму“ могли бити оптужени за финансирање екстремизма, а њихови налози блокирани.
Компанија „Мета платформс“ је након почетка специјалне војне операције у Украјини, привремено укинула забрану позивања на насиље против руских војника преко друштвених мрежа „Фејсбук“ и „Инстаграм“.
Након тога, Државно тужилаштво Русије поднело је тужбу захтевајући да се „Мета“ прогласи за екстремистичку организацију и да јој се забрани деловање у Русији. Истражни комитет покренуо је кривични поступак због чланака о јавним позивима на екстремистичке активности и промовисања тероризма.
Многе руске компаније и званичници већ су почели да напуштају „Фејсбук“ и „Инстаграм“. Тако је холдинг „Гаспром-Медија“ замрзао активности на овим друштвеним мрежама, док су челници Амурске, Чувашке, Нижегородске, Мурманске и Самарске области већ напустили ове интернет-платформе.
Лого компаније Мета и друштвене мреже Фејсбук - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2022
РУСИЈА
Руска амбасада позвала САД да прекину екстремистичке активности компаније „Мета“
Москва, Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2022
РУСИЈА
Кремљ: Ако су Фејсбук и Инстаграм дозволили позивање на насиље против Руса - стижу одлучне мере
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала