- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Украјинска војска спрема провокацију уз коришћење хемијског оружја

© AP Photo / John MinchilloВасилиј Небензја, стални представник Русије при УН на хитној, специјалној седници Генералне скупштине УН о ситуацији у Украјини.
Василиј Небензја, стални представник Русије при УН на хитној, специјалној седници Генералне скупштине УН о ситуацији у Украјини. - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2022
Пратите нас
Украјинске оружане снаге спремају провокацију уз коришћење отровних супстанци како би се затим оптужила Русија, изјавио је на седници СБ УН стални представник Русије при овој организацији Василиј Небензја.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана

"Према информацијама које поседује Министарство одбране Русије, украјинске оружане снаге активне врше припреме за провокацију уз коришћење отровних супстанци како би се оптужила Русија за наводну примену хемијског оружја", рекао је Небензја.

Он је нагласио да су 9. марта, ноћу, украјински националисти допремили око 80 тона амонијака у месту Золочив, северозападно од Харкова.
"Већ 10. марта, украјински медији су почели да шире информације о начинима заштите приликом хемијског напада. Тако да нема сумње у ком правцу се та идеја развија. Тим пре што су наше америчке колеге сугерисале раније кога намеравају да оптуже за опасан развој догађаја", додао је он.
"Ако дође до такве провокације, не дај Боже, не говорите да вас нисмо упозорили", изјавио је Небензја.
Касетне бомбе - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2022
РУСИЈА
Русија: Украјина примењује фосфорне и касетне бомбе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала