Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Дежурни мрзитељи Србије упутили писмо Борељу и ЕК

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да су писмо европском шефу дипломатије Жозепу Борељу и ЕК, у којем траже да се привремено замрзну приступни преговори са Србијом док не усклади политику према Русији, упутили дежурни мрзитељи чији је животни сан да Србија никада, нигде и ни на који начин не напредује.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Вучић је одговарајући на питања новинара у Врању рекао да се нагледао и наслушао безброј притисака са различитих страна и нагласио да нема проблем са тим и са увредама које долазе, али да ''има пробем са лажима'' да се у Србији скупљају добровољци за украјински рат или да власт скупља оне који протестују или подржавају једну или другу страну у Украјини.

''Немојте да лажете. Ти који се скупљају на протестима протестују против мене. Само обавестите тако своју јавност, немојте да их лажно обавештавате'', рекао је Вучић на питање о захтеву деветоро посланика Европског парламента из либералне групе "Обновимо Европу" да се привремено замрзну приступни преговори са Србијом, као и да јој се обустави финансијска помоћ док не усклади своју политику према Русији.

Додао је да је многима из много разлога најлакше да са свој бес искале на Србији што позицију наше земље, истиче, чини још деликатнијом и тежом.
''Зато је потребно да се боримо заједно, да се радујемо оваквим, величанственим пројектима и запошљавању људи јер то економски диже и снажи Србију'', поручио је Вучић у Врању где је присуствовао отварању фабрике "Теклас Аутомотиве''.
Заставе САД, Русије и Србије - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2022
РЕГИОН
Америка шаље нову уцену Србији и Балкану – против Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала