- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Дан жалости у ДНР: Откривени сви одговорни за јучерашњи масакр над цивилима /видео, фото/

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаПолагање цвећа на месту погибије цивила у нападу на центар Доњецка
Полагање цвећа на месту погибије цивила у нападу на центар Доњецка - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2022
Пратите нас
Данас је дан жалости у Доњецкој Народној Републици. Лидер ДНР Денис Пушилин одао је пошту погинулима у јучерашњем ракетном нападу Оружаних снага Украјине на центар Доњецка, у којем су настрадали цивили. Пушилин је саопштио да су већ откривена сва презимена одговорних за јучерашњи масакр.
Према речима нашег репортера, становници Доњецка полажу цвеће на место ракетног напада украјинске војске.

„Јуче су откривени подаци на основу тога што смо имали серијски број ракете – каква је јединица била, ко су команданти, ко је издао наређење на лицу места, да ли је постојао одговарајући договор, односно тим. Другим речима, сва презимена одговорних су утврђена“, рекао је лидер ДНР.

Истовремено, он је за телевизију „Русија 24“ напоменуо да су јединице ДНР озбиљно напредовале у Маријупољу током протекле ноћи. Пушилин је раније саопштио да су снаге ДНР већ блокирале све испоруке оружја и технике у Маријупољ намењене за украјинску војску.
Подсетимо, у понедељак је у близини зграде Владе у центру Доњецка оборена украјинска ракета „Точка У“, услед чега је преминуло 20 цивила, међу којима је било и деце, а према најновијим подацима Министарства здравља ДНР, рањено је 37 особа, од којих су хоспитализоване 23, а преминула 21 особа. Јуче је саопштено да је рањено 28 цивила и преминуло 20 људи.
С тим у вези, Народна милиција ДНР саопштила је јуче да је дошла до лаптопа украјинске војске на коме се налазе подаци о циљевима ракете „Точка У“. Међу циљевима је зграда Владе, Радио-телевизијски центар и Војни комесаријат.
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2022
РУСИЈА
Кремљ о масакру у Доњецку: Изведен по налогу прекоокеанских господара украјинских националиста
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала