Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Кристофер Хил положио заклетву као амерички амбасадор у Србији и послао прву поруку /фото/

© Фото : Youtube/KrasnoUNC/PrintscreenКристофер Хил
Кристофер Хил - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2022
Пратите нас
Кристофер Хил положио је заклетву као нови амбасадор у Србији.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Кристофер Хил замениће Ентонија Годфрија на месту амбасадора у Београду. Хил је после полагања заклетве послао и прву поруку Србији.
„Веома сам захвалан и изузетно срећан што је Сенат САД потврдио моју номинацију крајем прошле недеље. У наредним данима следе ужурбане припреме којима се сви бавимо када крећемо на неки важан пут и одлучујемо шта треба понети, а шта оставити иза себе. Моја супруга Џули и ја се истински радујемо што ће Београд бити наш дом у неколико наредних година и што ћемо упознати Србију и њен динамичан народ.
Толико тога се променило од кад сам последњи пут био у Београду и региону. Временом сам научио да поштујем историју и настојао сам да научим њене сложене лекције, али у кофере нећу спаковати тежак терет прошлости.
Долазим са новим погледом на Србију из 2022. године, земљу коју Сједињене Државе виде као важног партнера и пријатеља. Ово су без сумње неспокојна времена. Ипак верујем да их наше две земље могу дочекати заједно, у конструктивном духу и расположењу и са свешћу да имају много заједничких интереса.
Желим да наши билатерални везе расту и напредују као никад пре, а посебно желим да из ових глобалних изазова наши односи изађу још бољи и јачи. Верујем у визију динамичних односа између Србије и САД, који почивају на дубоким темељима међусобног поштовања. У сарадњи са способним особљем Амбасаде САД у Србији, радујем се што ћу допринети најпродуктивнијој ери у односима коју су наше две земље икада имале“, наводи се у Хиловој поруци објављеној на сајту Амбасаде САД у Србији.
Заједничка седница Дома и сазива Сената за пребројавање изборних гласова - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2021
СРБИЈА
Црвени картон за Кристофера Хила: Заслужио је да му Србија одбије агреман за долазак у Београд
Америчка застава - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2022
СРБИЈА
„Искуства нам нису лака“: Вучић о новом америчком амбасадору
Амерички дипломата Кристофер Хил - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2021
Подкаст
Повратак Кристофера Хила: Шта се спрема на Косову и Метохији?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала