- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: Дијаметрално супротни ставови Русије и САД о Украјини, америчка улога крајње деструктивна

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаЗграда Министарства спољних послова Русије у Москви
Зграда Министарства спољних послова Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2022
Пратите нас
Русија и Сједињене Америчке Државе се имају дијаметрално супротне позиције по питању Украјине, изјавио је заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков. Улога САД у трагедији у Украјини је крајње деструктивна, додао је званичник.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Имамо дијаметрално супротан приступ дешавањима у Украјини. Све оно, што се сада догађа, у значајној мери је последица те политике, коју је током низа година спроводио Вашингтон, а која је свесно претварала Украјину у ‘анти-Русију’. Она је свесно лишавала кијевску власт могућности да се у ранијим етапама учини бар нешто за спровођење Минских споразума“, рекао је Рјабков.

Он сматра да оно што се сада догађа у Украјини је директна последица вишегодишњих поступака Америке.
Навео је и да нема информације да САД желе да контактирају са Русијом на тему Украјине и додао да би требало да они прво искажу такву жељу, а онда ће Русија размотрити.

„Ја немам информацију да су они спремни на то. То што циркулише у медијима на тему једног или другог расположења америчке стране, такође није истина, већ део психолошког напада на Русију, елемент информативног рата, зато је потребно бити одговоран у оценама и не журити са закључцима“, истакао је Рјабков.

Улога САД у трагедији у Украјини је крајње деструктивна, Москва осуђује политику Вашингтона рекао је он и додао да Русија не иницира смањење контаката са САД.
„Контакти нису прекинути и ми не покрећемо смањење контаката са САД. Разумемо важност разговора о темама које постоје. Али бих желео да напоменем да су иницијативе за прекид дијалога по бројним важним правцима у последње време спровођене управо са америчке стране“, закључио је Рјабков.
Осврнуо се и на тему издавања виза и истакао да нема никаквих помака на решавању проблема у функционисању амбасада Русије и САД.
Зграда Министарства спољних послова Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2022
РУСИЈА
Москва уручила протестну ноту америчком амбасадору због изјаве сенатора о Путину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала