- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Небензја: Русија забринута због начина како УН оцењује ситуацију у Украјини

© AP Photo / Richard DrewПредставник Русије у УН Василиј Небензја
Представник Русије у УН Василиј Небензја - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2022
Пратите нас
Русија је забринута због оцене ситуације у Украјини од стране УН и како та организација оптужује Москву за неселективне ударе, изјавио је стални представник Русије при УН Василиј Небензја.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Он је скренуо пажњу на чињеницу да представници УН осам година нису коментарисали нападе украјинске војске на становништво Донбаса.
„Јуче је изведен варварски напад украјинских оружаних снага које су користиле касетну муницију. Користиле су касетну муницију у Доњецку. Ниједног коментара. Погледао сам западне вести. Мислим да нисам видео ниједан чланак о овом варварском нападу“, нагласио је Небензја.
„Генерални секретар УН јуче је поменуо овај напад само када му је постављено питање. Веома смо забринути како представници УН, укључујући генералног секретара УН и заменицу генералног секретара УН Розмари ДиКарло, оцењују ситуацију у Украјини, оптужујући Русију за неселективне нападе“, констатовао је Небензја.
Према његовим речима, Гутерш је у свом одговору у понедељак осудио напад на Доњецк, али је навео да највећи део разарања у Украјини долази од деловања руских снага – „као да се подразумевало да овај напад (ракетни напад ‘Точка-У’ на Доњецк) није заслужио осуду“.
У ракетном нападу украјинских снага на центар Доњецка у понедељак погинуло је 20 особа, а 28 је рањено, међу њима има деце.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу. Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2022
РУСИЈА
Путин: ЕУ игнорисала ракетни напад украјинске војске на Доњецк
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала