- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Епилог шока у Индијан Велсу: Шта је следеће за Ђоковића и Медведева?

© AP Photo / John MinchilloНовак Ђоковић и Данил Медведев – УС опен
Новак Ђоковић и Данил Медведев – УС опен - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2022
Пратите нас
Пораз Данила Медведева у трећем колу Индијан Велс од Гаела Монфиса вратио је Новака Ђоквића на лидерску позицију АТП листе. Ипак, Рус поново има шансу да се врати на прво место уколико стигне до полуфинала Мастерса у Мајамију, гед Србин неће играти јер је невакцинисан.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

На велико изненађење Данил Медведев је савладан у раној фази Мастерса у Индијан Велсу иако је био фаворит за освајање турнира, посебно због мотивације коју је имао јер је на неко такмичење стигао као број један први пут у животу.
Иако Ђоковић од почетка године због става о вакцини није био у прилици да учествује на великом броју турнира, поново је лидер табеле и то ће бити сигурно бар до 4. априла.
Медведев може да се врати на прво место, јер Новак неће моћи невакцинисан да наступа у Мајамију, али Русу је на том турниру у случају да жели прво место потребно полуфинале.
Руски тенисер губи 180 бодова са Мастерса у Мајамију из 2021. године, а Новак само 45 јер је заустављен у четвртом колу.
Дакле, када се бодови из Мајамија избришу српски тенисер ће бити први са 8.420 бодова, а момак из Москве други са 8.230, што доноси разлику од 190 бодова.
Новак ће зато чекати Данилов пораз пре полуфинала Мајамија како би бодова разлика остала на његовој страни и како би остао на челу табеле, с обзиром да пласман у полуфинале доноси довољних 360, а четвртфинале недовољних 180 поена.
Медведев ће бити први носилац у Мајамију управо из разлога што српски тенисер не учестује, а уколико се догоди да Рус буде елиминисан и пре четвртфинала, српски ас биће први тенисер света и када стигне у Монте Карло, који му је први наредни најављени турнир у распореду.
Новак ће на том Мастерсу коначно имати прилику да игра тенис и обезбеди нове бодове који могу да очврсне прво место, а очекује се да ће, уколико Медведев поново подбаци, достићи 363 недеље као најбољи тенисер света.
Мастерс у Мајамију почиње 23. марта, а Мастерс у Монте Карлу 10. априла.
Погледајте и како Американци доживљавају забрану Ђоковићу да игра турнире у њиховој земљи:
Тениски терен на којем ће се играти Србија опен - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2022
СПОРТ
Новак долази по нови српски трофеј – са њим стижу велика тениска имена
Амерички тенисер Џенсон Бруксби - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2022
СПОРТ
Прво шок, па онда шоу у Индијан Велсу /видео/
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2022
СПОРТ
Надал се пробудио на време и стигао до четвртог кола
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала