- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шта су радили Срби у НБА док је Јокић „школовао“ Ембида? /видео/

© AP Photo / Chris SzagolaСрпски кошаркаш Богдан Богдановић
Српски кошаркаш Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2022
Пратите нас
Српски кошаркаши Немања Бјелица, Алексеј Покушевски и Богдан Богдановић наступили су за своје екипе у НБА лиги у ноћи између понедељка и среде.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Нико од њих није имао успеха колико Никола Јокић у МВП дуелу против Џоела Ембида, али било је занимљивих партија.
Немања Бјелица је са својим Голден Стејт Вориорсима победио Вашингтон Визардсе резултатом 126:112.
Упркос томе што се после дуго времена вратио Дрејмонд Грин, Бјелица није имао смањену улогу, па је за 25 минута на паркету уписао седам поена (без промашаја, 3/3 из игре), пет скокова и три асистенције.
Голден Стејт је утакмицу решио практично до полувремена, пошто је други квартал добио са 40:27 и на паузу отишао са +16.
Најбољи је био Стеф Кари са 47 поена и по шест скокова и асистенција. По 20 поена убацили су Клеј Томпсон и Џордан Пул.
На другој страни истакао се Кристапс Порзингис са 25 поена и осам ухваћених лопти. Кентејвијус Калдвел-Поуп је додао 19, док је Дени Авдија имао 13 поена.
Алексеј Покушевски је наставио да игра све боље и боље и још једанпут је био двоцифрен – шести меч заредом – али је његов Оклахома Сити Тандер изгубио – шести меч заредом – овог пута од Шарлот Хорнетса са 134:116.
Покушевски је имао 17 поена (6/11) и по пет скокова и асистенција, али и чак шест изгубљених лопти.
Оклахома је у једном тренутку утакмице доминирала, пошто је почетком друге четвртине било чак +18 за домаћина, али је Шарлот већ на полувремену преузео вођство и у другом полувремену разбио противника.
Још једанпут најбољи у Оклахоми био је Шеј Гилџус-Александер са 32 поена, осам скокова и пет асистенција, док се истакао и Даријус Бејзли са 25 поена и по четири скока и асистенције.
На другој страни најбољи су били Тери Розир са 30 поена, шест скокова и четири асистенције и Мајлс Бриџис са 27 поена и шест асистенција.
Атланта Хокси су победили Портланд Трејлблејзерсе резултатом 122:113 и уписали трећи тријумф у низу, али Богдан Богдановић није пронашао форму.
Богдановић је меч завршио са само девет поена, три скока и шест асистенција на ужасних 2/13 из игре, али је имао и две украдене лопте.
Атланта је до победе дошла преокретом у трећој деоници коју је решила у своју корист са 31:17, да би у последњем делу меча уз мање потешкоће дошла до тријумфа.
У Богдановом тиму још једном је бруталан био Треј Јанг са 46 поена, шест скокова и 12 асистенција, а најбоље га је пратио Диандре Хантер са 20 поена.
На другој страни Џош Харт је имао 31 поен, седам скокова и четири асистенције, Трендон Вотфорд је додао 22 поена, девет скокова и четири блокаде, док је Брендон Вилијамс имао 20 поена и шест ухваћених лопти.
Џоел Ембид и Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2022
СПОРТ
Филмски повратак и потврда доминације – Јокић показао Ембиду ко је главни!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала