- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Зеленски увео кривичну одговорност због сарадње са Русијом

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаПредседник Украјине Владимир Зеленски
Председник Украјине Владимир Зеленски  - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2022
Пратите нас
Први заменик председника Врховне раде Украјине Александар Корнијенко саопштио је да је украјински председник Владимир Зеленски потписао закон на основу кога сваки сарадник с „државом-агресором“ може бити послат у затвор.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Украјински председник потписао је Закон о колаборационизму и он ће бити објављен“, изјавио је Корнијенко за тв канал „Украјина 24“.
Он је, такође, додао да око 20 посланика украјинског парламента, који су напустили земљу на почетку специјалне операције руске војске за демилитаризацију и денацификацију Украјине, по његовом мишљењу, због сарадње с Русијом морају бити осуђени на максималну казну, предвиђену новим законом.
У јануару 2015. године, украјинске власти званично су прогласиле Руску Федерацију „земљом агресором“. Врховна рада је 3. марта усвојила законе којима се мења кривични закон земље. Први документ уводи затворску казну за сарадњу са „државом агресором“ до 15 година, док други омогућава затварање политичких партија и правних лица повезаних са осуђенима по првом закону.
Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Касније је Министарство одбране Русије нагласило да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Припадници оружаних снага Руске Федерације - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2022
РУСИЈА
Читава Херсонска област под контролом руске војске: Заузето упориште националиста и плаћеника
Василиј Небензја, стални представник Русије при УН на хитној, специјалној седници Генералне скупштине УН о ситуацији у Украјини. - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2022
РУСИЈА
Русија: Украјинска војска спрема провокацију уз коришћење хемијског оружја
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала