- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Украјински националисти дигли у ваздух зграду позоришта у Маријупољу

© Sputnik / Михаил Андроник / Уђи у базу фотографијаМакејевка, ДНР, последице напада украјинске војске
Макејевка, ДНР, последице напада украјинске војске - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2022
Пратите нас
Милитанти националистичког батаљона „Азов“ дигли су у ваздух зграду позоришта у Маријупољу где су се можда налазили цивили, саопштило је Министарство одбране Русије.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Према доступним поузданим подацима, милитанти 'Азова' извели су нову крваву провокацију и дигли у ваздух зграду позоришта коју су раније минирали“, наводи се у саопштењу руске војске.
Избеглице које су успеле да изађу из Маријупоља пренеле су да су нацисти батаљона „Азов“ можда држали цивиле као таоце у згради позоришта, користећи горње спратове као положаје, прецизира руски војни ресор.
Истиче се да оптужбе кијевског режима да је наводно Русија извела ваздушни напад на зграду позоришта нису тачне.

„Дању 16. марта руска авијација није изводила никакве задатке повезане са извођењем ваздушних напада на копнене мете у градској четврти у Маријупољу. С обзиром на потенцијалну опасност по животе цивила и провокацију коју су већ националисти реализовали 9. марта са болницом №3 у Маријупољу, зграда позоришта у центру града никада није сматрана метом напада“, истиче војни ресор.

Подсетимо, недавно су украјинске власти пласирале у јавност још једну монструозну лажну вест – Оружаним снагама Русије приписан је ваздушни напад на породилиште у Маријупољу. Породилиште су притом одавно били испразнили неонацисти из батаљона „Азов“ и у њему није било трудница.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу. Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Украјинска војска гранатирала Доњецк - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2022
РУСИЈА
Још једна лаж у мору дезинформација: Злочиначко гранатирање Доњецка приписано руској војсци
Трудница која наводно напушта породилиште у Маријупољу - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2022
РУСИЈА
Раскринкана монструозна лаж: Азов одавно испразнио породилиште, у рушевинама није било трудница
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала