Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Аустријски канцелар са патријархом Порфиријем

© Sputnik / Лола ЂорђевићПатријарх Порфирије
Патријарх Порфирије - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2022
Пратите нас
Аустријски канцелар Карл Нехамер састао се данас после подне у Београду са патријархом Српске православне цркве Порфиријем.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Нехамер је, на почетку састанка, изразио задовољство што је упознао патријарха СПЦ и захвалио му што је издвојио време за сусрет са њим.
„То је част за мене“, рекао је Нехамер и пренео да је током дана имао добре разговоре са председником и премијерком Србије.
Додао је да је за Европу „шок“ што се на њеном тлу поново ратује, и да је сада изазов за све како изаћи из ове кризе и успоставити мир.
Патријарх Порфирије је Нехамеру пожелео добродошлицу у Србију, и навео да је дијалог једини начин да се изађе из ове кризе.
Патријарх и Нехамер разговарају у згради Патријаршије, а госта из Аустрије дочекао је викарни епископ Сава, шеф кабинета патријарха српског.
Аустријски канцелар се раније данас састао са председником Србије Александром Вучићем у згради Председништва на Андрићевом венцу, а након тога приређен је радни ручак, преноси Танјуг.
Претходно је у четири ока разговарао са премијерком Аном Брнабић, а одржан је и пленарни састанак делегација Владе Србије и Савезне владе Аустрије.
Нехамер је после састанка са премијерком Брнабић, на заједничкој конференцији за медије, поручио да је важно да се ЕУ јасно одреди према земљама Западног Балкана и подвуче да оне припадају Европи и Унији, као и да се убрза њихов европски пут.
Истакао је да су односи са Србијом за Аустрију од великог значаја, јер је Србија геостратешки и геополитички важан партнер.
Нехамер из Београда одлази у посету Сарајеву.
Председник Србије Александар Вучић и аустријски канцелар Карл Нехамер - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2022
СРБИЈА
Вучић са Нехамером: Подршка ЕУ путу /фото/
Аустријски канцелар Карл Нехамер и премијерка Србије Ана Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2022
СРБИЈА
Ана Брнабић поновила аустријском канцелару став Србије да неће уводити санкције Русији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала