- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Бечић са протеста у Бијелом Пољу: Суд народа се не може избјећи

© Фото : Уступљено СпутњикуПротест Демократа у Бијелом Пољу против формирања мањинске владе
Протест Демократа у Бијелом Пољу против формирања мањинске владе - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2022
Пратите нас
Протест Демократске Црне Горе против „прекрајања изборне воље грађана“ одржан је у Бијелом Пољу.
Скупу се обратио и предсједник Демократске Црне Горе Алекса Бечић. Он је поручио да суд народа нико не може избјећи, те да он нуди да након избора у Беранама иду даље и кризу ријеше европски - оловком.
„Народ је овдје побјеђивао и питао се. За 10 дана идемо на први народни суд, он се зове Беране и морамо да им покажемо гдје им је мјесто. Зато устај Бијело Поље и Беране, вазда си устајао кад је било тешко, брани Црну Гору и брани ову дјецу. Долазе избори, народ ће побиједити и одбранити“, рекао је Бечић.
Он је поручио да су ови протести ујединили Црну Гору, ујединили све људе без обзира на вјеру и нацију.
„Боримо се за политички слободног, друштвено независног и економски јаког грађанина Црне Горе“, рекао је Бечић и додао да „док су се они жртвовали, неки су развијали бизнисе и богатили се“.
„Нисмо се богатили на терет народа, него смо показали како се може часно водити земља. Без обзира на име и презиме и вјеру и нацију да сваки грађанин може да буде спокојан и након 30 година осјети шта значе накнаде мајкама, већа плата, бесплатне књиге и дјечији додатак“, рекао је Бечић.
Потпредсједник и посланик Демократске Црне Горе Владимир Мартиновић на протесту у Бијелом Пољу казао је да ће бити убједљиви побједници на локалним изборима, те да се они који су милионима дошли до изборне преваре не играју са Уставом и Законом Црне Горе.
„Поручујемо да се не играју са грађанима Црне Горе, да не иду путем којим су кренули. Мораће да изађу пред грађане Црне Горе и тад ћемо видјети колика је њихова демократска и свака друга вриједност“, истакао је Мартиновић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала