- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

Блиски сусрет невидљивих: Кинези послали свој најмодернији авион на амерички Ф-35 /видео/

© AP Photo / Kin CheungКинески ловац
Кинески ловац  - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2022
Пратите нас
Најмодернији амерички авиони Ф-35 имали су блиски сусрет са најмодернијим кинеским авионима Ј-20 изнад Источног кинеског мора.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Сусрет два невидљива авиона пете генерације открио је амерички генерал Кенет Вилсбах, командант америчке пацифичке авијације.
Како пише кинески државни медиј „Глобал тајмс“, „ако је тај инцидент истинит, вероватно је кинеско ваздухопловство користило Ј-20 да пресретну могуће провокативне активности америчких Ф-35 близу Кине“.
„Недавно смо имали приближавање авиона Ф-35 и Ј-20 изнад Источног кинеског мора и релативно смо импресионирани са командама и контролом авиона Ј-20“, рекао је амерички генерал током онлајн дискусије на Јутјубу.
Генерал је истакао да „кинески пилоти веома добро лете на Ј-20“, те да и даље покушавају да одгонетну да ли је Ј-20 сличнији америчком авиону Ф-35, који је вишенаменска летелица, или авиону Ф-22, ловцу који има способност и за нападе на циљеве на земљи.
„Глобал тајмс“ наводи да кинеска армија није потврдила овај догађај, али да је Ванг Ли, пилот авиона Ј-20 рекао на кинеској централној телевизији како је учествовао у рутинским мисијама контроле изнад Источног кинеског мора.
Кинески медиј оцењује, позивајући се на изјаве америчког генерала и кинеског пилота, како је вероватно да је Ф-35 ушао у зону идентификације кинеске противваздушне одбране изнад Источног кинеског мора и да су га уочили антистелт радари.
Када је откривен, према анализи „Глобал тајмса“, кинеско ваздухопловство подигло је свој Ј-20 као авион који је еквивалентан америчком Ф-35.
Амерички авион Ф-35Ц на носачу авиона Карл Винсон - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2022
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Хаос на америчком носачу авиона: Појавио се нови снимак пада Ф-35 у Јужном кинеском мору /видео/
Амерички авион Ф-35Ц на носачу авиона Карл Винсон - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2022
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Нови проблем за амерички Ф-35 - корозија?
Кинески ловци J-16  - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2021
Гужва на тајванском небу: Пресретнути кинески ловци и бомбардери, постављени ракетни системи ПВО
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала