- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковићев дух лебди над Калифорнијом

© AP Photo / Luca BrunoНовак Ђоковић слави победу на Завршном турниру у Торину
Новак Ђоковић слави победу на Завршном турниру у Торину - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2022
Пратите нас
Иако српски тенисер Новак Ђоковић ове године због свог вакциналног статуса не учествује у Индијан Велсу, његов дух се може осетити на првом Мастерсу сезоне из неколико разлога.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Први се већ догодио, а тиче се Данила Медведева и првог места на АТП ранг листи.
Упркос томе што не учествује на турниру, Новак ће од наредног понедељка поново бити први тенисер света, након што је Рус подбацио и изгубио од Гаела Монфиса у трећем колу турнира.
Србин ће престићи Медведева за свега 55 бодова. Предност која није велика, али је довољна да се започне 363. недеља на врху светског поретка, поготово узимајући у обзир да је Новаку забрањено да се такмичи на Индијан Велсу.
Новак Ђоковић и Данил Медведев – УС опен - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2022
СПОРТ
Епилог шока у Индијан Велсу: Шта је следеће за Ђоковића и Медведева?
Други разлог је бугарски представник Григор Димитров, који је ван своје воље профитирао Новаковим одустајањем након одржавања жреба.
Тренутно 35. тенисер света је заузео Новаково место другог носиоца и то за сада максимално искористио, савладавши Џордана Томпсона, Александра Бублика и Џона Изнера.
Григорови противници нису били наивни, али је посебно импресивно да није изгубио ниједан сет на путу до четвртфинала, уз сјајну игру.
Велико је питање да ли би некада трећи играч планете дошао до овог дела турнира да није преузео Новакову позицију у жребу, али први велики изазов му тек долази.
Димитров се у петак састаје са захукталим Андрејом Рубљовим, који је у серији од 12 победа и не планира да стане, а у „калифорнијској пустињи“ такође није изгубио ниједан сет.
Трећи разлог су Рафаел Надал и његов надолазећи дуел са Аустралијанцем Ником Кирјосом, великим ривалом који је успео да га победи четири пута у каријери.
Надал и Кирјос се састају у четвртак од 23 часа, а с обзиром на добру форму обојице потенцијално се очекује спектакл.
Оно због чега се и када је реч о Надалу прича о Ђоковићу је то што је Рафа постојећа претња Новаковом рекорду по броју победа без пораза од старта сезоне.
Српски тенисер је 2011. успео да крене сезону са нестварних 41-0, што Рафа сигурно неће оборити, а 2020. са 26-0, што Шпанац јури с обзиром да је тренутно на 18-0.
Уколико победи Кирјоса и освоји турнир у Калифорнији доћи ће на 21-0, а с обзиром да ће му наредни меч бити на његовој омиљеној подлози шљаци, то би могао да буде лакши део послао у престизању Новаковог другог најбољег резултата.
Погледајте и како Американци доживљавају забрану Ђоковићу да игра турнире у њиховој земљи:
Такође, Надал би титулом дошао на треће место АТП ранг листе и 7.515 поена и озбиљно се приближио Медведеву (8.410) и Ђоковићу (8.465) на врху планетарног поретка.
Дуел Аустралијанца и Шпанца ће подсетити на Ђоковића и због скандала у Мелбурну са почетка ове године, када је српски тенисер депортован пред Аустралијан опен након двонедељне тортуре тамошњих власти.
Надал је тада показао забрињавајућу дозу апатије, а према некима чак и ликовања, док је Кирјос био један од најгласнијих у критикама аустралијске владе, али и Надала.
„Страшно ме погађа кад видим како реагују Циципас и Надал. Надал, брате, где је твоја подршка овом момку? Сигуран сам да би Надал, да се нашао у сличној ситуацији, гледао према колегама да устану за њега и помогну му“, рекао је тада, поред осталог, Кирјос.
Пол Анакон и Мирка Федерер - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2022
СПОРТ
Американац упозорио Ђоковића – због Руса
Навијач у Сиднеју пружа подршку Новаку Ђоковићу - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2022
СПОРТ
Жртвени ГОАТ
Јапанска тенисерка Наоми Осака - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2022
СПОРТ
„Очајна си“: Шта чувени Британац каже о инциденту који је уздрмао тенис?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала