Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Не признајемо независност Косова: Шпанија се огласила после позива америчког конгресмена

CC0 / Unsplash/Daniel Prado / Застава Шпаније
Застава Шпаније - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2022
Пратите нас
Шпанија остаје при свом ставу о непризнавању Косова као државе, упркос дешавањима у Украјини и позивима званичном Мадриду да призна независност, саопштено је из шпанског Министарства спољних послова.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Шпанско Министарство саопштило је да не признаје независност Косова након писма које је амерички конгресмен Ричи Торес упутио шпанским институцијама са захтевом да призна независност јужне српске покрајине.
Одговарајући на конкретно питање приштинског листа „Газета експрес“, Канцеларија за информисање шпанске дипломатије је навела да Шпанија и даље не признаје једнострано проглашену независност Приштине. Званичници из Мадрида саопштавају да је у сваком случају приступ Шпаније веома конструктиван и да подржавају дијалог и постизање споразума између Приштине и Београда.
Торес је 15. марта послао писма амбасадорима пет земаља Европске уније које не признају Косово у којима их позива да промене став. Осим Шпанији, Торес је упутио писма и Грчкој, Словачкој, Кипру и Румунији, пренео је Танјуг.
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2022
СРБИЈА
Вучић: Поједини на Западу хоће да Румунија, Словачка, Шпанија и Грчка признају Косово
НАТО застава  - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2022
СРБИЈА
План против Србије са несагледивим последицама: Вади ли Америка изненадни адут за лажно Косово
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала