- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Кијановић у полуфиналу, Бибић подбацио и одустао од 1.500 метара

© Фото : Атлетски савез СрбијеБошко Кијановић
Бошко Кијановић - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2022
Пратите нас
Бошко Кијановић, српски атлетичар, изборио је полуфинале у дисциплини 400 метара на Светском првенству у Београду. Поред њега наступали су Маја Ћирић у истој дисциплини и Милана Тирнанић у дисциплини 60 метара, али оне нису избориле даљи пласман. Даље није успео да прође ни Елзан Бибић у дисциплини трка на 3.000 метара.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Бошко Кијановић је на сјајан начин отворио светско првенство у Београду и као други у квалфикационој групи пласирао се у полуфинале.
Кијановић је имао време од 46,88 секунди, а завршница трке била је драматична јер је пред сам крај српски атлетичар претекао Лукаса Карваља из Бразила.
Српски државни рекордер од 19:15 наступа у полуфиналу.
„Ово ми је прво велико такмичење у животу, адреналин је урадио своје. То што имам домаћу публику много ме мотивише. Презадовољан сам, не постоји мотивисанија особа од мене“, истакао је Кијановић.
„Светско првенство је сјајно организовано. Можда је тешко за поверовати, али ово је једно од најбоље организованих атлетских такмичења. Што се тиче полуфинала, немам нека посебна очекивања. Циљ је био да одем тамо, па касније шта буде“, закључио је српски атлетичар.
Милана Тирнанић завршила је наступ у квалификаицијама са резултатом од 7,42 секунде и у укупном пласману је 26. место.
„Угао папучице ми није одговарао, најоштрији угао је био превише плитак и у прозору сам вратила пете на папучицу, клецнула ми је нога. Лоше сам стартовала“, објаснила је српска атлетичарка.
Елзан Бибић заузео је шесту позицију уз време 7:52,78 у другој групи квалификација што није било довољно за даљи пласман.
„Ово ми је било прво велико такмичење у сениорској конкуренцији, надао сам се да ћу проћи прву рунду, али данас није био мој дан. Деоницу 1.500 метара ипак нећу трчати на овом такмичењу“ , поручио је Бибић.
Било је доста гурања, толико је било за данас. Било је доста промена ритмова, нешто сам успео да испратим нешто нисам. Било је дивно пред домаћом публиком. Нажалост, нисам успео то да искористим“, закључио је Бибић.
Такмичење у квалификацијама завршила је и Маја Ћирић у дисциплини на 400 метара.
„Трка је била брза, нисам се снашла у тој јакој конкуренцији, било је тренутака када су ме затворили тако да сам ту изгубила ритам, то је сигурно утицало. Последњих 50 метара је било само да се истрчи“, објаснила је Ћирић.
Ивана Вулета - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2022
СПОРТ
Србија чека Иванино злато, Ангелинино чудо и нове шампионе
Ивана Шпановић на прес конференцији у Београдској арени пред Светско дворанско првенство у атлетици 2022. - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2022
СПОРТ
Ивана Шпановић: Хтела сам да завршим каријеру као олимпијска шампионка
Емир Бекрић - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2022
Подкаст
Емир Бекрић: Одбио сам Америку да бих доживео московску бајку | Миљанов корнер
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала