- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Пропао план Комшића и Џаферовића

© Sputnik / Оливера ИкодиновићМилорад Додик у Москви
Милорад Додик у Москви - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2022
Пратите нас
Жељку Комшићу, председавајућем Председништва БиХ и Шефику Џаферовићу бошњачком члану Председништва, пропао je план да драматизују ситуацију у БиХ, изјавио је данас српски члан Председништва Милорад Додик.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Они користе дешавања из Украјине и помињу како би се то могло прелити у БиХ“, рекао је Додик и истакао да се украјинска криза ни на који начин не може доводити у везу са политичком ситуацијом у БиХ.
А, посебно, казао је, то не може бити инструмент притиска на институције и политичке представнике Републике Српске да одустану од својих одлука и прокламованих ставова у вези са враћањем неправично одузетих надлежности са БиХ на ниво институција у Републици Српској.
Додик је рекао да у БиХ нема политичке воље за рад.
„Нема више могућности да се верује или послуша чак и покушај увођења неких реформи, а нема ни политичке воље да се настави рад у складу са Уставом“, казао је Додик.
Поручио је да БиХ не може да егзистира уколико се не прихвати уставни концепт - равноправност конститутивних народа и консензус као начин одлучивања.
„То је минимум који би могао одржати ситуацију у БиХ“, рекао је и истакао да се у БиХ, најчешће тражи оно што већ постоји.
„Ми нећемо кршити Устав. Ми не желимо од БиХ да узмемо оно што њој припада“, поручио је српски члан Председништва БиХ, пренела је РТРС.
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2022
РЕГИОН
Додик о изјави Џаферовића о руској амбасади: Комично
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2022
РЕГИОН
Додик после састанка с Борељом: Не постоји воља за решење кризе у БиХ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала