- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Јоковић: Договорили смо принципе о раду владе

© Sputnik / Бобан НововићЛидер Социјалистичке народне партије Црне Горе Владимир Јоковић
Лидер Социјалистичке народне партије Црне Горе Владимир Јоковић - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2022
Пратите нас
Договорили смо принципе, на мандатару је да представи састав и затражи седницу Скупштине. СНП је донео одлуку да може отпочети разговоре о уласку у мањинску владу коју би чинили ГП УРА и мањинске странке, саопштио је Владимир Јоковић, председник Социјалистичке народне партије (СНП).
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Не могу дати прецизан одговор о саставу мањинске владе“, казао је Јоковић након седнице Скупштинског Одбора за економију, финансије и буџет .
Упитан да ли је потписао споразум којим се осуђује геноцид у Сребреници, Јоковић је одговорио:
„Нисам потписао документ и то није прецизна информација.“
На додатно питање како ће се СНП изјаснити ако то буде услов за улазак у мањинску владу, одговорио је:
„Ако буде и шта буде, не могу да нагађам. С мандатаром смо принципе договорили. Следећа питања не могу да разматрам. Суштина је да смо усагласили принципе или приоритете, што је за нас било много важније од расподеле ресора“.
Упитан осећа ли, као лидер странке која је део одлазеће власти, одговорност за то што што се дошло у ситуацију да Мило Ђукановић, председник бројним аферама оптерећене Демократске партије социјалиста (ДПС), спочитава Влади да није остварила резултате у борби против криминала и корупције, Јоковић је одговорио да ће „један од приоритета нове владе бити беспоштедна борба против криминала и корупције“.
„За то ћемо имати нулту стопу толеранције. Између осталих приоритета који ће, верујем, бити испуњени, су и низ економских мера и борба против сиромаштва. Мислим да би сви у Црној Гори требало да се окрену у том правцу. А та питања која нас деле и суштина разговора СНП-а и одлуке да буде дeо мањинске владе, своде се на то да заборавимо прошлост, да афирмишемо оно што је највећи приоритет и да коначно почнемо да се миримо и да не истрајавамо на поделама“, закључио је он.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала