- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска војска открива: Служба безбедности Украјине минирала зграду болнице у Дњепропетровску

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаУкрајинска војска у Кијевској области
Украјинска војска у Кијевској области - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2022
Пратите нас
Министарство одбране Русије располаже поузданим информацијама да су припадници Службе безбедности Украјине у Дњепропетровску минирали једну од зграда градске болнице и желе да је дигну у ваздух док изнад града буде летео руски авион, изјавио је портпарол Министарства одбране Русије, генерал-мајор Игор Конашенков.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Како је истакао, припадници Службе безбедности Украјине евакуисали су особље и пацијенте из градске болнице №2 , а затим минирали једну од зграда.
„Планирано је да се минирана зграда болнице дигне у ваздух када изнад Дњепропетровска буде пролетао, наглашавам, било који руски авион. Скрећем пажњу пре свега представницима западних медија који су стигли у Дњепропетровск. Руска авијација није имала нити има било какве борбене задатке да гађа зграду болнице и друге зграде у Дњепропетровску. Још један покушај кијевског националистичког режима да вас искористи за извођење велике провокације осуђен је на пропаст“, рекао је Конашенков.
Такође је саопштио да руска војска наставља успешну офанзиву током специјалне операције у Украјини. За дан је напредовала још шест километара и изашла на границу Новоукрајинка, Шахтјорско. Према речима Конашенкова, јединице Народне милиције ЛНР напредују у источним деловима Северодоњецка. Пробиле су одбрану непријатеља у дубину од два километра.

Авијација Оружаних снага Русије за дан је уништила 54 украјинска војна објекта. Међу њима су три командна места, четири лансирна система, четири складишта муниције и 44 места са војном техником. Руска средства ПВО током дана су оборила једну украјинску беспилотну летелицу.

Уништени украјински борбени авиони у Лавову

Конашенков је истакао да је 18. марта ујутру помоћу високо прецизног оружја изведен напад на објекте војне инфраструктуре Украјине.

„У нападу је уништен паркинг са украјинским борбеним авионима у фабрици за ремонт авиона у граду Лавов, као и складишта муниције и украјинске војне технике у предграђима Николајева и Вознесењска“, рекао је он.

Од почетка специјалне војне операције у Украјини уништене су 184 беспилотне летелице, 1.412 тенкова и других оклопних борбених возила, 142 вишецевна бацача ракета, 542 оруђа пољске артиљерије и минобацача, као и 1.211 специјалних војних возила.
Поглед на уништене стамбене зграде у Маријупољу - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2022
РУСИЈА
УЖИВО Снаге Украјине изгубиле излаз на Азовско море, из Херсонске области на Крим евакуисани и Срби
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала