- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Једноставне вежбе за лице које смањују боре и обликују јагодице

CC0 / Pixabay / Портрет девојке
Портрет девојке - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2022
Пратите нас
Уз помоћ једноставних вежби можете да смањите боре, обликујете јагодице, затегнуте кожу и смањите подочњаке. Њима можете да утичете и на подбрадак и да опустите напете мишиће лица и врата.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Лице има чак 57 ситних мишића, који се временом опуштају. Јога за лице је као природни ботокс, а вежбе су једноставне. Оне подстичу циркулацију и производњу колагена и побољшавају проток кисеоника кроз ћелије коже.

За образе

Вежба „риба“ јача и подиже образе. Увуците оба образа што јаче и испупчите усне попут рибе. Задржите положај 30 секунди и вежбу поновите од 5 до 10 пута.
За образе је добра и вежба у којој ћете да надувате образе и тако да задржите 10 секунди. Поновите вежбу од 5 до 10 пута.

За очи

Са оба средња прста притисните унутрашњи део обрва, а кажипрстима спољни део. Поглед усмерите према горе и склапајте очи као да гледате у сунце. Вежбу поновите шест пута.
На крају чврсто затворите очи и задржите 10 секунди па опустите. Ова вежба помаже у подизању капака, ублажава боре испод очију и смањује подочњаке.

За подбрадак

Све што требате да урадите је да подигнете главу и гледате према плафону, па да га „љубите“. Вежбу треба поновити десет пута, а важно је да се том приликом не подижу рамена, већ само врат. Ова вежба се користи за затезање коже врата.

За чело

Ова вежба помаже да се смање боре изнад очију. Прво широм отворите очи, као да сте зачуђени или уплашени, а затим рукама повуците кожу лица према темену, пренео је портал „24 сата“.
Несаница илустрација - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2022
ДРУШТВО
Шта се дешава са имунитетом када не спавамо довољно
Биљка кантариона - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2022
ДРУШТВО
Природни антидепресиви: Моћне биљке које враћају добро расположење
Прање прозора - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2022
ДРУШТВО
Кућни послови смањују ризик од срчаних болести и можданог удара
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала