- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Хути дроновима напали Саудијску Арабију, нема жртава /видео/

© AP Photo / Hani MohammedХути
Хути - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2022
Пратите нас
Јеменски побуњеници Хути извели су серију напада на Саудијску Арабију, уз помоћ беспилотних летелица и ракета, гађајући кључне инфраструктурне објекте, укључујући постројења за производњу природног гаса и за десалинизацију, известили су саудијски државни медији.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратитена каналу Спутњик Србија на Телеграму, асве видео садржаје на платформи „Одиси“(odysee.com).

У нападима није било жртава, али су оштећена цивилна возила и куће у тој области, саопштила је војна коалиција предвођена Саудијском Арабијом која се бори у Јемену, а преноси агенција АП.
Остаје, међутим, нејасно колика је штета нанета на инфраструктурним и енергетским објектима.
Портпарол Хута Јехиа Сарије изјавио је да су данас „покренули свеобухватну војну операцију у унутрашњости Саудијске Арабије“, испаливши балистичке ракете и дронове напуњене бомбама према објектима саудијске нафтне компаније „Сауди Арамко“ и другим „осетљивим метама“ у земљи.
Он је напад описао као одмазду за „агресију и блокаду“ коју предводи Саудијска Арабија и која је велики део Јемена претворила у пустош, пренео је Танјуг.
Гвоздена купола је израелски противракетни одбрамбени систем - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2022
СВЕТ
Медији: Израел размишља да прода „Гвоздену куполу“ Емиратима – да ли је на помолу савез против Ирана
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала