- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Небензја: Након специјалне операције у Украјине испливаће много ружних ствари

© REUTERS / CARLO ALLEGRIСтални представник Русије у УН Василиј Небензја
Стални представник Русије у УН Василиј Небензја - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2022
Пратите нас
Стални представник Русије при УН Василиј Небензја изјавио је да ће се након завршетка специјалне операције у Украјини појавити нове ружне информације, налик на оне да САД спроводе војно-биолошке активности на територији постсовјестког простора.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана

„На западу одлично знају да наставком борбених дејстава, слабљењем потенцијала украјинске војске, слабиће и позиције кијевских власти, а они желе да одрже ове позиције на све начине. Под два, они одлично знају да, ако и када циљеви специјалне војне операције буду остварени, на површину ће испливати огромна количина ружних информација које су још увек испод површине, не само војно-биолошка делатност, већ и многе друге“, рекао је он у интервјуу телевизији „Русија 1“.

Небензја је назвао смешним покушај да се војно-биолошка делатности САД у Украјини побија тврдњом да УН то нису потврдиле.
"То је смешно јер је војно-биолошки развој априори тајна. Они који се баве њим никоме не испостављају рачуне, укључујући УН нити другима", објаснио је он.
Стални представник Русије изјавио је да западне државе и Украјина не треба јавно да оптужују Москву за пропаганду. Ако се не слажу са чињеницама о догађајима у Украјини које објављује руска страна - нека их побију.
Министарство одбране Русије раније је одржало презентацију из које произилази да су Сједињене Америчке Државе потрошиле више од 200 милиона долара на рад биолошких лабораторија у Украјини, а које су учествовале у америчком војно-биолошком програму и бавиле се, између осталог, узрочницима куге и антракса.
На територији Украјине формирана је мрежа од више од 30 биолошких лабораторија које су радиле у интересу Пентагона, саопштио је раније начелник снага за радијациону, хемијску и биолошку заштиту Оружаних снага Русије генерал-потпуковник Игор Кирилов. Све за наставак америчког војно-биолошког програма већ је склоњено из Украјине након почетка специјалне војне операције Русије, објаснио је он.
Иначе, Конвенција и забрани испитивања, производње и складиштења залиха биолошког и токсичног оружја и о њиховом уништавању била је први међународни споразум који је забранио одређене врсте оружја за масовно уништење.
Житель идет к подъезду разрушенного дома на окраине Мариуполя - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2022
РУСИЈА
УЖИВО Украјински националисти мучили људе у Донбасу; Исцурио амонијак у близини украјинског града?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала