- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Украјинска опозициона странка: Зеленски је диктатор

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаПредседник Украјине Владимир Зеленски
Председник Украјине Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2022
Пратите нас
Oснивач Партије Шарија, познати блогер Анатолиј Шариј назвао је украјинског лидера Владимира Зеленског диктатором због одлуке да се у земљи за време ратног стања забрани активност те партије, као и бројних других опозиционих странака.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Тај диктатор са минималном платом није могао да нађе ништа да забрани рад на суду и одлучио је да то забрани из безакоња. Генерално без разлога, мрмљајући нешто о митским 'везама са Руском Федерацијом', које никада нису постојале, нити постоје, који нису могли да нађу окрећући све и прислушкујући, њушкајући и испитијући. Снажан потез веома јаког политичара”, нагласио је Шариј.

„Опозициона платформа – За живот“: Незаконити политички прогон

Реаговала је и украјинска партија „Опозициона платформа – За живот“. Како кажу, одлука о забрани њеног рада нема законских основа и радиће на томе да оспоре одлуку.

„Одлука Савета за националну безбедност и одбрану да обустави активност бројних партија, међу којима је и 'Опозициона платформа – За живот', нема правног основа, а све оптужбе на рачун наше странке измислиле су власти како би оправдале своје неадекватне активности. Једино објашњење за такав потез власти је незаконити политички прогон и нелојална политичка борба против главног противника“, наводи се у саопштењу на сајту странке.

Партија је напоменула да су се власти „уместо политичког дијалога, тражења компромиса и начина за уједињење земље, усредсредиле на прогон, застрашивања, репресију и насиље над својим опонентима“.
С тим у вези, странка је позвала све своје посланике, чланове и активисте да наставе са радом.
„Оспораваћемо све незаконите одлуке. Цео наш партијски тим наставља са радом на ефикасној ажурираној партијско-политичкој структури, чији ће главни циљ бити уједињење свих грађана Украјине на основу мира, поштовања права свих, без обзира на националност, уверења и социјални статус!“, додаје се у саопштењу.

Руска Дума: Лов на вештице

Са своје стране, председник комитета за међународне послове Државне думе Русије Леонид Слуцки назвао је забрану рада одређених украјинских политичких партија „ловом на вештице“.
„Под изговором борбених дејстава у Украјини и неких веза бројних партија са Русијом, Зеленски се ослобађа политичких опонената који могу много да испричају о ратним злочинима његовог режима. У питању је лов на вештице“, сматра политичар.
Раније је председник Украјине Владимир Зеленски саопштио да је Савет за националну одбрану и безбедност Украјине забранио сваку активност више опозиционих партија док је на снази ратно стање. Ради се о „Опозиционој платформи за живот“ Виктора Медведчука, Партији Шарија, познатог блогера Анатолија Шарија, покрета „Наши“ и више левичарских партија.
Екран телевизора са белим шумом - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2022
РУСИЈА
Украјина уводи санкције против руске медијске компаније „Витрина ТВ“ и украјинске „Наш“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала