- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Господар лутака“ је повезао конце – Каталонија опет има ударну тројку

© AP Photo / Manu FernandezОбамејанг Торес
Обамејанг Торес - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2022
Пратите нас
Барселона поново има свој трио фантастико, а за све је крив визионар Ћави, који је у свету фудбала познат и под надимком „Господар лутака“. Некада су у бордо-плавом дресу доминирали Меси, Суарез и Нејмар, чувени МСН трио, а сада то исто чине Обамејанг, Дембеле и Феран Торес.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Очитали су лекцију Реал Мадриду у Ел Класику (0:4), а на претходна три меча заједно имају учинак од седам голова и асистенција.
Невероватно је са каквом лакоћом Обамејанг, Дембеле и Торес улазе у прилике и стављају у проблем противничке одбране и голмане.
Та доминација је могла да се види онда када је то најтеже, против највећег ривала, па још у његовом дворишту. Престоница Шпаније била је подијум за плес у којем су светла рефлектора на „Сантијаго Бернабеуу“ била уперена у нови Барсин трио фантастико - Обамејанг - Дембеле - Торес.
Али, кренимо редом. Обамејанг се у дебитантском наступу у највећој утакмици шпанског фудбала – Ел Класику представио са два гола и асистенцијом. На седам утакмица у Примери постигао је седам голова.
Пре њега то су успели само Ди Стефано, Пушкаш, Семинарио, Гонзалес, Роналдо, Вијери, Ибрахимовић и Андре Силва.
Репрезентативац Габона је на 11 мечева за Каталонце постигао девет голова и наметнуо се да буде први избор у шпицу за јако кратко време. А у Арсеналу је био на стубу срама, правио је грешке ван терена што се одразило на његов статус у екипи, где је од капитенске траке стигао да буде одбачен. На крају је у фебруару на мала врата напустио Емирате и преселио се у Каталонију где сада чини велике ствари.
Али, не би Обамејангу било толико лако да уз себе нема некадашњег саиграча из Борусије Дортмунд Усмана Дембелеа.
Тако где су стали на Вестфалену наставили су на Ноу Кампу. Дембеле је у каријери уписао 14 асистенција ка Обамејангу, више него било који други фудбалер. А не треба заборавити да је Обамејанг играо у Арсеналу четири године...
Огласио се Габонац после Ел Класика, имао је кратку поруку на друштвеним мрежама која је гласила: „Поздрав од бившег играча“, уз илустрацију цртаног јунака Гокуа.
Обамејанг на последња три меча има четири гола и асистенцију, док је Дембеле у претходна три сусрета забележио четири асистенције.
Француз се поново смеје и ужива у фудбалу, а мало је недостајало да у зимском прелазном року напусти екипу.
Тражио је повећање плате, а учинак му је био ужасавају па не чуди што му је Барселона дала одрешене руке да потражи нову средину. Шушкало се да ће у Њукасл који би могао да испрати тако високу плату, али до договора није дошло.
Остао је. Вероватно љут, незадовољан и несрећан, да би сарадња са „Господаром лутака“ Ћавијем преко ноћи све променила.
Још као играч Ћави је зарадио поменути надимак, због способности да контролише дешавања на терену, пре свега када му је лопта у ногама.
„Да је фудбал наука, Ћави би открио добитну формулу. Са лоптом у ногама нико други никада није тако интелигентно комуницирао са осталим играчима на терену“, поручио је својевремено спортски директор Реал Мадрида Хорхе Валдано.
И последњи, трећи херој Ћавијевог ударног трија је омалени Феран Торес који је скупо плаћен и доведен је из Манчестер ситија за 45 милиона евра, а са бонусима цифра би могла да надмаши и 50 милиона европских новчаница.
Навијачи Барсе замерају Торесу да има очајан проценат реализованих шанси, али је импресивна лакоћа са којом улази у њих. У претходне три утакмице постигао је три гола и додао две асистенције, што је од Барселоне направило убитачну екипу.
На последњих 11 утакмица Барселона је постигла 27 голова, док је пре доласка Обамејанга и Тореса на 29 утакмица постигла само 40 голова, што је 1,3 по мечу, а сада је та бројка порасла на 2,45.
Јер, „Господар лутака“ је повезао конце и Каталонија опет има ударну тројку, као што су то некада били Меси, Суарез и Нејмар.
Барселона је у свега четири дана претходне недеље преживела истанбулски пакао и елиминисала је у осмини финала Лиге Европе Галатасарај (1:2), док је у Мадриду очитала лекцију и понизила највећег ривала Реал Мадрид, па је јасно да је донедавни посрнули гигант коначно на правом курсу и да ће се наредне године, по свему судећи, поново играти Лига шампиона и јуришати на титулу.
Српски фудбалер Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2022
СПОРТ
Влаховић иде ка рекорду – само један Србин је испред њега
Барселона - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2022
СПОРТ
„Повратак отписаних“ – Барселона је три године чекала, а онда је понизила Реал у Мадриду
Фудбалер Црвене звезде Његош Петровић на утакмици Лиге Европе против Хофенхајма - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2022
СПОРТ
Његош је изабрао пут којим се, нажалост, чешће иде
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала