Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

МУП од данас спроводи акцију

© Sputnik / Лола ЂорђевићПолиција
Полиција - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2022
Пратите нас
Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, од данас почињу да спроводе акцију појачане контроле саобраћаја.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Контрола ће бити усмерена на брзине кретања возила.
Ова акција ће бити спроведена у 30 европских земаља које су чланице Мрежа саобраћајних полиција Европе-РОАДПОЛ, саопштио је МУП.
У оквиру акције ће у четвртак, 24. марта, бити реализован такозвани „Спид маратон”, током којег ће на свим најважнијим путним правцима брзина бити мерена непрекидно, у трајању од 24 часа.
Саобраћајна полиција ће свакога дана ангажовати све расположиве уређаје за мерење брзине кретања – ручне радаре, радаре у системима видео-надзора и уређаје за мерење брзине у возилима без обележја полиције – пресретачима, док ће на ауто-путевима бити мерена и просечна брзина кретања возила.
У циљу заштите безбедности пешака брзина ће бити мерена и у зонама пешачких прелаза.
Сваки контролисани возач биће тестиран на алкохол, док ће саобраћајна полиција приликом заустављања сваког моторног возила које прекорачи дозвољену брзину кретања извршити контролу да ли се од стране возача и свих путника у возилу појасеви користе на начин који је предвидео произвођач возила.
У прва два месеца ове године, на путевима у Србији догодила се 61 саобраћајна незгода са погинулим лицима, а у готово половини тих незгода као један од утицајних фактора јављала се неприлагођена брзина условима саобраћаја и стању пута.
Током наведеног периода, саобраћајна полиција санкционисала је око 65.000 возача због учињеног прекршаја прекорачења брзине, што је двоструко више у односу на прва два месеца прошле године, навео је МУП у саопштењу.
Апарат за алко-тест - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2022
ДРУШТВО
Од сутра појачана контрола брзине кретања возила у Србији
Хеликоптер МУП-а Србије за контролу саобраћаја - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2022
ДРУШТВО
Хеликоптери у контроли саобраћаја у Србији /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала