- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Нови удар руских ракета на Центар за обуку страних плаћеника у Украјини

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаЛансирање ракете Калибар из подморнице
Лансирање ракете Калибар из подморнице - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2022
Пратите нас
Високопрецизним крстарећим ракетама изведен је напад на Центар за обуку страних плаћеника и украјинских националиста у Ровенској области Украјине, саопштило је Министарство одбране Русије.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана
Како је саопштио портпарол Министарства одбране генерал-мајор Русије Игор Конашенков, у нападу на полигон Нова Љубомирка у Ровенској области убијено је више од 80 плаћеника и националиста.
Руски генерал је навео да су руски хеликоптери Ка-52 и Ми-28Н уништили 15 јединица оклопне технике. Поред тога, крстарећим ракетама ваздушног базирања уништена су и складишта муниције и штаб механизоване бригаде у подручју села Селец.
Током ноћи, руска авијација је погодила укупно 44 војних објеката у Украјини.
"Међу њима су четири командна центра, два реактивна вишецевна бацача ракета у подручју Наливајковка и Золочева, шест противваздушних ракетних комплекса Бук М-1, три артиљеријска система Мста-Б у подручју Вишгорода, четири складишта ракетно-артиљеријског наоружања и муниције, као и 23 места где је била груписана борбена техника", рекао је Конашенков.
По његовим речима, од почетка специјалне операције уништено је 216 дронова, 180 противваздушних ракетних система, 1.506 тенкова и друге оклопне технике, 152 вишецевна ракетна бацача, 592 артиљеријска оруђа и минобацача, 1.284 јединице специјалне аутомобилске технике.
Последице сукоба у Луганској Народној Републици - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2022
РУСИЈА
УЖИВО Украјинска војска гађа ДНР и ЛНР, лажи западних медија о „логорима“ у Маријупољу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала