- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски војни аташе позван у британско Министарство одбране због операције у Украјини

© Фото : PIxabayЛондон
Лондон - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2022
Пратите нас
Руски војни аташе позван је у Министарство одбране Велике Британије у вези са специјалном операцијом у Украјини, саопштио је британски одбрамбени ресор.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Руски аташе за питања одбране је по други пут позван у Министарство одбране у вези са ничим неизазваном инвазијом на Украјину и активностима Оружаних снага Русије“, саопштило је Министарство одбране.

Како се прецизира, други заменик британског министра одбране Лоренс Ли „изразио је најоштрији протест против непрестаних и неоправданих чинова насиља које руске снаге врше над недужним цивилима“ и подсетио на обавезе Русије према Женевској конвенцији.
„Ли је нагласио да школе, позоришта и болнице нису легитимне војне мете. Он је упозорио да ће Велика Британија прикупљати доказе о ратним злочинима и поновио захтев Лондона да Руска Федерација одмах повуче своје трупе“, додаје Министарство.
Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Застава Велике Британије испред Биг Бена у Лондону. - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2022
РУСИЈА
Нове антируске санкције: На удару Лондона – Мишустин, Песков, Шојгу, Захарова, Симоњанова
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала