- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: Запад гаји илузију да се Русија може бацити на колена

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2022
Пратите нас
Партнери и пријатељи Русије су све здраворазумске снаге на свету, изјавио је заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков телевизији „Росија 1“ и додао да Запад има илузију да се Русија може бацити на колена.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Информациони и економски рат

Рјабков је појаснио да је колективни Запад објавио Русији економски и информациони рат, али ће земља одолети свим тешкоћама, у току је рад на њиховом сузбијању.

„Нама је објављен економски и информациони рат. Не сматрам да у овим условима треба да откривамо карте. Ми радимо свој посао, сузбићемо те потешкоће. Одлучност и воља постоје, политички ставови постоје, све функционише како треба. Адаптирали смо се на санкције и даље се прилагођавамо. Нема разлога за бригу. Рад ће се наставити. Неке одлуке колективног Запада су нас увериле да они могу да ураде оно што нисмо ни сањали. Повратак на раније односе са њима није могућ“, подвукао је он.

Рјабков је навео да се Русија не плаши и да ће сваке потешкоће превазићи, јер постоје услови за нормалан рад.
„На жалостан начин ће се завршити илузије колективног Запада да се Русија сада може бацити на колена. То се неће догодити“, додао је он.
Поред тога, Рјабков је саопштио да Москва бележи све чињенице о дискриминацији Руса на Западу.

„Русија види како се деградирао систем вредности колективног Запада, колико је постао дискриминациони, да не кажем расистички у односу према Русима и људима који говоре на руском језику“, рекао је он.

Глобализација

Догађаји у свету подвлаче црту у позитивним односима према глобализацији, почиње нова историјска епоха, навео је Рјабков.

„Мислим да ће се на крају подвући црта пред доброчинством многих од нас, укључујући и у бизнису, као и према онима који су тврдили да су принципи економске и друге глобализације непроменљиви. То време је прошло, почиње ново поглавље, ново историјско доба“, истакао је.

Према његовим речима, одбацивање вредности Запада ће у будућности бити све више.
збербанка - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2022
РУСИЈА
Мир уместо Мастеркарда: Који сектори руске привреде су имуни на санкције
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала