Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вулин: Србија није и неће бити део антируске хистерије

© Фото : МУПАлександар Боцан-Харченко и Александар Вулин
Александар Боцан-Харченко и Александар Вулин - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2022
Пратите нас
Министар унутрашњих послова Александар Вулин разговарао је данас са амбасадором Руске Федерације у Београду Александром Боцан-Харченком и истакао да је Србија једина земља у Европи која није увела санкције Русији и постала део антируске хистерије.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

"Србија никада неће бити део антируске хистерије у којој се отима имовина држављана Русије и имовина Руске Федерације, баш као што неће забрањивати руске медије, нити ће руску децу избацивати из школа, а руске писце и научнике брисати из школских уџбеника", рекао је Вулин на састанку, а саопштио МУП.
Он је навео да би цивилизација која би уклонила руске писце, научнике, борце за слободу, која би се одрекла свега што је руски народ дао свету, била веома сиромашна цивилизација.
"Они који би да избришу Достојевског никада нису прочитали да свет не вреди колико једна дечја суза, зато и могу да позивају на убиство руске деце", рекао је Вулин.
Министар је истакао да је Србија самостална држава која сама бира пријатеље.
"Србија, коју води Александар Вучић, самостална је и независна земља која сама бира своје пријатеље. Србија никада неће заборавити да је Руска Федерација 2015. године својим ветом у Савету безбедности, након договора двојице председника Владимира Путина и Александра Вучића, спречила доношење резолуције по којој би на срамоту и поругу истини, српски народ био проглашен првим геноцидним народом у историји света", рекао је Вулин.
Он је навео и да полиције Србије и Русије имају изузетну сарадњу, као што веома успешно Министарство унутрашњих послова Србије сарађује са Министарством за цивилну одбрану, ванредне ситуације и отклањање последица природних катастрофа, као и Росгвардијом и свим другим безбедносним структурама на заједничком задатку борбе против транснационалног организованог криминала.
Изразио је уверење да ће се сарадња две државе развијати на обострану корист и захвалио се на доследној подршци Русије када је у питању борба за очување целовитости Србије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала