- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Турска не намерава да одустане од С-400 под притиском САД

© Sputnik / Дмитрий Виноградов / Уђи у базу фотографијаРуски ПРО систем С-400 у Сирији
Руски ПРО систем С-400 у Сирији - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2022
Пратите нас
Турска не води преговоре о одустајању од противваздухопловних ракетних система С-400 под притиском Сједињених Америчких Држава или НАТО-а, саопштио је шеф Управе за одбрамбену индустрију Турске Исмаил Демир за „Известија“.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„То за нас није предмет разговора. О том питању смо дискутовали у прошлости и сада једноставно настављамо сарадњу са Русијом. О одустајању од њих се чак ни не разговара“, рекао је турски политичар.

Он је истакао да турска страна сматра да треба осигурати мир и окончати сукоб у Украјини.
Како је прокоментарисао посланик руске Државне думе Алексеј Чепа, „он не види разлог зашто би Турска требало да одустане од руских система С-400 и преда их Украјини“.

„Зашто би то радили? Ти системи код њих раде, то су поуздани системи, бољи него 'патриот'. Мислим да Турска неће следити смернице Америке“, рекао је посланик.

Пентагон је раније потврдио да САД преговарају са Анкаром о слању противваздухопловних ракетних система С-400 Кијеву у замену за поновно укључивање Турске у амерички програм производње ловца пете генерације Ф-35 и укидање санкција.
Турски војници са заставама на паради 30. августа 2013. године у Анкари током прославе 91. годишњице Дана победе - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2022
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Турска не жели америчке „Патриот“ системе и Ф-35
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала