- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кина критикује идеју да се Русија искључи из Г20: Ниједна чланица нема права на то

© Sputnik / Павел Львов / Уђи у базу фотографијаМинистарство спољних послова Кине, Пекинг
Министарство спољних послова Кине, Пекинг - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2022
Пратите нас
Русија је важан део Групе двадесет и ниједна чланица Г20 нема право да лишава чланства другу земљу, изјавио је портпарол Министарства спољних послова Кине Ван Венбин, коментаришући идеју да се Русија искључи уз Г20.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Г20 је главни форум међународне економске сарадње и Русија је њена важна чланица. Ниједна чланица Групе двадесет нема права да лишава чланства другу земљу“, рекао је дипломата.
Раније је саветник америчког председника за националну безбедност Џејк Саливен рекао да САД подржавају искључење Русије из Групе двадесет (Г20), али би желели да изврше консултације по ово питању са државама-партнерима.
Подсетимо, министар спољних послова Пољске Збигњев Рау изјавио да би Пољска могла да замени Русију у Г20. Коментаришући могућност да се Русија искључи из Г20 и Светске трговинске организације, немачки канцелар Олаф Шолц је рекао да одлуке треба да доносе све земље учеснице.
Марија Захарова  - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2022
РУСИЈА
Захарова поручује Европи: Нисмо ми врећа за ударање - сами себи стварате проблеме
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала