- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Вучић: Ако НИС не буде изузет од санкција ЕУ, тражимо нова решења са Русијом

© Sputnik / Лола ЂорђевићНИС Петрол
НИС Петрол  - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2022
Пратите нас
Председник Александар Вучић изјавио је данас да се нада да ће ЕУ изузети нашу земљу и НИС из пакета санкција ЕУ према руским нафтним компанијама, као и да ћемо у супротном морати да тражимо нова решења заједно са Русима.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

"Чекамо и надам се да ће ЕУ пронаћи изузетак у својој одлуци Европског савета о трећим земљама и санкционисању компанија у већинском власништву руских компанија - Гаспромњефта. Ако нам ту помогну, били бисмо веома захвални ЕУ", рекао је Вучић гостујући на Пинку.
Ако не, како је рекао, онда морамо да тражимо нова решења и да разговарамо са нашим руским партнерима, јер не можемо да дозволимо да наш народ нема нафту и један једини дан.
Председник Александар Вучић изјавио је данас да је подзмено складиште гаса Банатски Двор скоро празно и да ћемо из руског дела тог складишта добити 40 милиона кубика гаса.
Вучић је рекао да су и даље ниске јутарње температуре и да трошимо дневно 13 милиона гаса, иако је планирано да се у овом периоду троши шест милиона дневно, као да гасом морају да се снабдевају и ТЕ-ТО Нови Сад и ТЕ-ТО Панчево.
"Готово нам је празан наш део складишта Банатски Двор, јуче смо потписали уговор да узмемо 40 милиона из руског дела складишта. То је борба на дневном нивоу", рекао је Вучић.
Истакао је да су околности тешке, али да неки политичари у Србији, чак и који су у странкама на власти говоре неодговорно како је све у реду.
Са друге стране, еврпоски политичар дају другачије изјаве и саветују грађане шта да раде у овој кризи, док се наши политичари чиме се тако нешто каже смеју, казао је Вучић.
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2022
СРБИЈА
Вучић поручио Западу: Ако сте морални што не извршите агресију на Русију
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2022
СРБИЈА
Вучић: У свету су спремни да прећуте намеру Куртија
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала