Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Курти хоће да нема Срба на Косову, имали смо две опције у вези са изборима

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2022
Пратите нас
Председник Александар Вучић изјавио је вечерас да премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти жели да поручи Србима да им није место на Косову и Метохији, додајући да је много новца уложено у рушење српског јединства и Српске листе на КиМ, те поручио да српско јединство нико не може да сруши.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Коментаришући Куртијеву изјаву да би потпуно разумео Србе када би „протестовали против корупције, за боље образовање, за социјална питања“, позивајући из да не излазе на протесте против одлуке Приштине да им не омогући гласање на изборима 3. априла, Вучић је одговорио:
„А, што би Курти било шта разумео? Курти за кога су код нас у јавности говорили да је геније, да ће са њим да буде „чудесно лепо“', јер он ваљда воли Србе, од како је Коштуница њега и још неке пустио на слободу, па је ваљда запамтио Србе по добру... Па им овако враћа и иживљава се на онима које сматра својим грађанима, јер жели да пошаље поруку Србија да им није место на Косову и Метохији“.
Навео је да ће Курти наћи двоје, троје Срба који ће пристати да руше јединство Срба на КиМ, истичући да је уложен огроман новац у рушење јединства Српске листе и српског народа на КиМ.
Вучић је рекао да је јуче био поносан када су Срби са југа КиМ подржали предлог Срба са севера КиМ, тешку меру, напуштање институција, будући да је то њима лакше да учине, јер на северу нема суштинске албанске власти, осим кад их малтретира РОСУ.
„И Срби са југа су их подржали, иако је њима теже, и рекли да ће и они да изађу“, пренео је Вучић. Зато је поручио да српско јединство нико неће лако да сруши.
„То је немогуће, јер ми имамо међусобно поверење, они знају колико сам се борио у Бриселу против Косова у УН, одбио признање у Вашингтону“, рекао је Вучић.
Када је реч о саопштења Квинте поводом одлуке Приштине да одбије њихов предлог о гласању на КиМ на предстојећим изборима 3. април, рекао је да је то важно саопштење, иако је тешко да то у потпуности разумемо.
„Американци су били фер по том питању, да њих није било не знам да ли би било таквог саопштења, иако звучи чудно“, рекао је Вучић.
Поновио је да је Београд на свакојаке компромисе пристајао, али није и неће пристати да призна независност Косова.
„Да бисмо имали изборе, морали бисмо да признамо Косово, то су тражили Нисмо то желели и то је цена. Они су желели да са печатом Владе, Србија тражи или моли владу тзв. Косова, чиме бисмо ми де факто признали косовску државу. А, ми онда никада не бисмо могли да идемо испод тих стандарда. То нисмо могли да прихватимо, и то су сви знали“, рекао је Вучић.
Поновио је да је на нама да чувамо мир, како би економија могла да иде напред, да се људи враћају у земљу.
„Имали смо две опције, од којих је једна да на силу покушамо да спроведемо изборе, да изазовемо интервенцију косовске специјалне полиције и да имамо најмање 100 мртвих“, рекао је он и додао да је патриотизам сачувати мир, Србе на КиМ.
Да, како каже, имају више деце, да се улаже у тамошње водоводне системе, болнице, да градимо болнице у Грачаници и Косовској Митровици, да помогнемо мученицима у Сиринићкој Жупи.
Вучић је подсетио да у његово време није проглашена независност Косова.
Указао да Срби са КиМ, када се и не сагласи са њима, кажу да му верују јер је увек са њима.
„Ја морам да бринем о њима, али и о људима на сваком месту у Србији. Морамо да сачувамо и да бринемо о нашим родитељима и деци. Најлакше је давати неодговорне изјаве“, поручио је он, преноси Танјуг.
Аљбин Курти - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2022
СРБИЈА
Курти позвао Србе да не протестују због одлуке да им се забрани гласање 3. априла
Приштина, током прославе 10 година тзв. независности тзв. Косова - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2022
СРБИЈА
„Разочарани смо“: Земље Квинте се огласиле поводом одлуке Приштине
Православно гробље у јужном делу Косовске Митровице - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2022
СРБИЈА
Kрајње је време да Београд постави питање сврхе бриселских преговора
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала