- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бајден за искључење Русије из Г20

© AP Photo / Patrick SemanskyАмерички председник Џозеф Бајден
Амерички председник Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2022
Пратите нас
Амерички председник Џозеф Бајден рекао је у Бриселу да се залаже за искључење Русије из Г20.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Упитан да ли сматра да треба искључити Русији из те организације амерички председник је рекао:
„Мој одговор је да. То зависи од Г20. О томе се данас дискутовало и ја сам покренуо питање колика је вероватноћа да се тако нешто догоди.“
Бајден, који борави у Бриселу где је данас одржан самит НАТО, рекао је новинарима, да руски председник Владимир Путин настоји да разори НАТО и да му је то била намера од самог почетка.
„Оно што Путин покушава да уради од самог почетка јесте да разори НАТО. И ја то говорим од времена када сам био потпредседник САД. Да разори НАТО. Њему више одговора да има посла са 30 независних држава, него са 30 уједињених држава. То није шала, ја то говорим крајње озбиљно“, рекао је он.
Такође је рекао да ако Русија одлучи да примени хемијско оружје у Украјини, САД и њени савезници у НАТО ће одговорити а какав ће бити карактер тог одговора зависи од карактера примене тог вида оружја, рекао је Бајден.
Председник Америке изјавио и да не сматра да ће Украјина морати да се одрекне дела територије у циљу нормализације ситуације у земљи.
да то питање „у потпуности зависи од Украјине“ и да се ништа о Украјини неће решавати без Украјине.
„Не мислим да ће морати то да ураде. Али, постоје преговори чији учесник нисам. Они треба да изнесу свој суд по том питању“, рекао је он.

О Кини

Према Бајдену, Кина разуме да је њена економска будућност у далеко већој мери повезана са земљама Запада, него са Русијом.
„И због тога се надам да се неће мешати“, рекао је он на тему улогу Пекинга о догађајима у Украјини.
Он је делом открио и како је изгледао његов недавни телефонски разговор са кинеским председником Си Ђинпингом.
Како је објаснио, он није износио никакве претње Сију али је „јасно ставио до знања“ какве ће бити последице ако Пекинг пружи подршку Русији у вези са Украјином.
Мапа америчких биолабораторија у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2022
РУСИЈА
Володин: Бајден треба да објасни умешаност фонда његовог сина у биолабораторије у Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала