- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Рогозин подсетио на бомбардовање Београда: НАТО је имао један циљ – да покаже да је некажњив

© Sputnik / Лола ЂорђевићЗграда Генералштаба ВЈ тешко оштећена у НАТО бомбардовању
Зграда Генералштаба ВЈ тешко оштећена у НАТО бомбардовању - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2022
Пратите нас
Шеф „Роскосмоса“ Дмитриј Рогозин подсетио је да је на данашњи дан почело НАТО бомбардовање Југославије и Београда које је трајало 2,5 месеца.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„НАТО је употребио своје снаге упркос ставу Уједињених нација и са јединим циљем – да покаже своју некажњивост у употреби грубе оружане силе, да тако успостави униполарни свет“, истакао је Рогозин.

Он је подсетио да је за време НАТО агресије погинуло до 5.700 цивила и око 1.000 југословенских војника. Уништени су инфраструктурни објекти (укључујући друштвене), индустријски објекти, школе, болнице, објекти културног наслеђа.
„Неколико дана након присилног повлачења југословенских трупа са њиховог региона Косово где су албански милитанти покушали да преузму власт, отуда је избегло 164.000 Срба и 24.000 Рома. Становници лојални Југославији који су остали на Косову били су изложени отмицама и масакрима. Запад је заташкавао те масовне злочине и демонстративно их није примећивао“, написао је Рогозин на Телеграму.
Подсетимо, на данашњи дан пре 23 године почела је НАТО агресија на Југославију.
Медлин Олбрајт - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2022
РУСИЈА
Захарова: Олбрајтова идеолог бомбардовања Београда – уместо санкција добила споменик за убиства Срба
Нато бомбардовање СР Југославија.Против ваздушна одбрана покушава да обори НАТО бомбардере. - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2022
СРБИЈА
Последице НАТО агресија на СР Југославију осећају се и у Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала