- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Турска о слању система С-400 Украјини: То је нереално

© Sputnik / Евгений Одиноков / Уђи у базу фотографијаРуски противваздушни ракетни системи С-400 , камен спотицања између Турске и САД
Руски противваздушни ракетни системи С-400 , камен спотицања између Турске и САД  - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2022
Пратите нас
Идеја да Турска преда Украјини системе С-400 је нереална, али пружа могућност да се размотре проблеми између Турске и Запада, изјавио је шеф одељења за комуникације у администрацији председника Турске Фахретин Алтун.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Идеја о испоруци система С-400 Украјини није реална, али пружа могућност да се разговара о проблемима које је последњих година Турска имала са Западом“, навео је Алнур у чланку за „Вол стрит џурнал“.

Он је подсетио, да се Турска, пре него што је од Русије купила системе С-400, неколико пута обраћала Сједињеним Америчким Државама.

„С обзиром да претње, са којима се суочила Турска, нису магично нестале након што су нас САД одбиле и Турска је морала да тражи алтернативне системе. Бивши председник САД Доналд Трамп је такође то признао док је био на власти. Зато је у том тренутку могућност Турске да купи ‘Патриот’ није била могућа. Порeд тога, Турска још увек није заборавила како су наши савезници извлачили из наше земље батерије ‘Патриот’ у периоду када је била велика напетост у турско-руским односима“, наводи Алтун у свом чланку.

Раније су медији саопштили да САД предлажу Турској да испоруче ПВО системе С-400 украјинској војсци, које је купила од Русије. Америчке власти сада по целом свету траже противавионске ракетне комплексе руске или совјетске производње, које би Украјина могла да искористи у борби против руске авијације и ракета.
Куповина С-400 је постала један од главних камена спотицања у односима Сједињених Америчких Држава и Турске, која неће да одустане од противавионског ракетног система, без обзира на политички притисак, казне и искључење Анкаре из програма за производњу ловаца пете генерације Ф-35.
Турски војници са заставама на паради 30. августа 2013. године у Анкари током прославе 91. годишњице Дана победе - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2022
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Турска не жели америчке „Патриот“ системе и Ф-35
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала