- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Италијанска трагедија – од крова Европе до амбиса: „Уништени смо, остаће празнина“

© AP Photo / Antonio CalanniИталија
Италија  - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2022
Пратите нас
Фудбалска Италија завијена је у црно због трагедије која је задесила актуелне прваке Европе јер су на свом терену поражени у полуфиналу баража од аутсајдера – Северне Македоније 0:1.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Други пут заредом „азури“ неће бити актери највеће светске смотре и јасно је да су сви разочарани. Почев од селектора Роберта Манчинија, преко играча до навијача који су занемели због дешавања на Ренцо Барбери.
Имала је Италија све у својим рукама. Посед лопте 62 одсто, импресивна 32 ударца, 16 корнера, али узалуд све то када се не постигне гол.
Јер, фудбал се игра због голова, а једини на Сицилији постигли су Македонци и то преко „пројектила“ који је у 92. минуту лансирао Александар Трајковски „распршивши“ наде домаћих да ће заиграти у великом финалу баража за Португалијом која је елиминисала Турску резултатом 3:1.
За непуних годину дана Италија је доживела да постане првак Европе и да се не пласира на Светско првенство које ће од новембра до децембра бити одржано у Катару.
Каква суровост модерног фудбала!
Европско првенство била је најсрећнија ствар у мом животу, а овај пораз од Северне Македоније највеће разочарање. Не могу да верујем, није ни требало да играмо бараж. Догодиле су се неке невероватне ствари па да не одемо директно у Катар. На све то још овакав гол у 92. минуту. Немам речи да опишем колик осам разочаран, немама шта да кажем“, у шоку је био Роберто Манчини.
Када се догоди такав шок, јасно је да све занима каква је судбина искусног стратега који звезде попут Донаруме, Вератија, Имобилеа није успео да одведе на Мундијал.
„Моја будућност? Тренутно осећам превелико разочарење због свега да бих могао да причам на ту тему. Оно у шта сам сигуран, јесте да екипа има будућност“, кратко је поручио некадашњи ас Лација.
Италије неће бити у Катару, није је било ни у Русији 2018. године што је просто незамисливо, с обзиром на јачину лиге, квалитет играча. Осам година траје агонија...
Последњу утакмицу на Мундијалу „азури“ су одиграли давног 15. јуна 2014. године и то у групној фази против Енглеске. Било је то пре 2.840 дана.
Последње одмеравање снага у нокаут фази СП имали су давне и предавне 2006 .године у Немачкој против Француске.
Италија ће сада морати да чека Мундијал 2026. године што је равно катастрофи. Капитен Ђорђо Кјелини био је на терену када екипа није успела да се пласира на Мундијал у Русији, тешио је тада Буфона, а сада је идентична сцена виђена са Буфоновим наследником Ђанлуиђијем Донарумом.
Кјелини је био командант одбране уз Бонучија на Европском првенству, а по свему судећи трагедија у Палерму окончаће његову сјајну каријеру када су у питању велика такмичења.
„Тешко је објаснити ово што се догодило. Велико разочарење јер смо одиграли добру утакмицу али нисмо успели да постигнемо гол. Од септембра до данас правили смо грешке и платили смо за њих. Уништени смо и сломљени, остаће велика празнина у нама. Имамо велики број талентованих фудбалера и покушаћемо да освојимо наредно Европско првенство, као и да се квалификујемо на Светско првенство 2026. године. Морамо да кренемо испочетка“, констатовао је 37-годишњи дефанзивац Јувентуса.
Храбри Македонци ће на мегдан Португалији 29. марта, док ће Италијани, као актуелни прваци Европе, и предстојеће Светско првенство гледати крај малих екрана.
Македонија славље - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2022
СПОРТ
Македонију обасјало сунце после чуда на Сицилији: „Дајте Португалију, идемо на Мундијал“
Фудбалери Србије славе гол против Мађарске на пријатељској утакмици - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2022
СПОРТ
Србији не може нико ништа – пала је и Мађарска! /видео/
Герет Бејл на утакмици Велс – Аустрија - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2022
СПОРТ
Голчина Бејла из слободног ударца /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала