- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Македонију обасјало сунце после чуда на Сицилији: „Дајте Португалију, идемо на Мундијал“

© AP Photo / Boris GrdanoskiМакедонија славље
Македонија славље - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2022
Пратите нас
О успеху Северне Македоније бруји регион, европски и светски медији. Голом Александра Трајковског у 92. минуту шокирана је Италија, па ће наши јужни суседи у финалу баража за пласман на Мундијал у Катару играти 29. марта против Португалије на стадиону Драгао.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Обасјало је сунце Северну Македонију. Постојали су, али је мало оних који су истински веровали да би изабраници селектора Благоја Милевског могли да нокаутирају првака Европе. И то у Палерму!
Фудбал је чудновата игра што се показало безброј пута. Лопта је округла и на терену се игра 11 на 11. Не играју имена, већ играчи, па су самим тим и изненађења и чуда могућа. Због тога је фудбал својеврсни феномен и најважнија споредна ствар на свету.
Блистао је од среће Милевски који је после последњег судијског звиждука на Сицилији, улетео је на терен „Ренцо Барбере“ и почео да слави велики тријумф. Ништа још није готово, остао је последњи степеник на путу ка писању историје, али је самопоуздање порасло код Македонаца.
„Италија је у овом тренутку најбоља европска репрезентација. Македонија се не оријентише само на одбрану сопственог гола, али противник је био паклен. Не заустављамо се овде, очекује нас последњи корак пред пласман на Светско првенство. На добром смо путу да потврдимо због чега смо међу 20 најбољих репрезентација у Европи“, поручио је Благоја и додао:
„Победили смо Италијане њиховим стилом – 'талијанским стилом'. Постигли смо гол из два шута“, рекао је селектор Северне Македоније.
Потврда да Македонци после сензације на Барбери пуцају од самопоуздања огледа се и у речима капитена Стефана Ристовског.
„Још не могу да верујем шта смо урадили. Надам се да ћу и ја дочекати пун трг у Скопљу. Имамо снаге да победимо Португалију, имамо енергију, нисмо уморни и потпуно смо испуњени. Желим да прво прославимо, затим ћемо се спремити за гостовање у Порту на стадиону Драгао“, поручио је Ристовски.
Северна Македонија слави пролаз у финале баража против Италије - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2022
СПОРТ
„Бомба“ Трајковског шокирала првака Европе! /видео/
Фудбалери Србије славе гол против Мађарске на пријатељској утакмици - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2022
СПОРТ
Србији не може нико ништа – пала је и Мађарска! /видео/
Герет Бејл на утакмици Велс – Аустрија - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2022
СПОРТ
Голчина Бејла из слободног ударца /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала