- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Ерозија светског поретка почела је НАТО бомбардовањем Београда

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаПоглед на Кремљ и Храм Василија Блаженог у Москви
Поглед на Кремљ и Храм Василија Блаженог у Москви - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2022
Пратите нас
Ерозија постојећег светског поретка почела је америчким бомбардовањем Београда у марту 1999. године, и од тада европске земље преживљавају безбедносну кризу, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Тада су те бомбе, осим што су убијале цивиле, почеле да уништавају систем међународних односа. Управо тада је НАТО – када говоримо НАТО, мислимо на Американце, почео да бомбардује темеље светског поретка. И управо тада је почела ерозија свих темеља светског поретка што се прелило у кризу европске безбедности коју сада проживљавамо. Притом, ту кризу проживљавамо углавном ми, Европљани, овде убрајам Русију у Европу. А Американци, који су били коловође, проживљавају кризу у мањој мери“, рекао је Песков.

На питање да ли „постоји светло на крају тунела“ у овој ситуацији, портпарол Кремља је оптимистично рекао да се „сваки тунел завршава светлошћу“.

„Романтични период“ у односима Русије и НАТО-а завршен

На питање да ли актуелне геополитичке промене у свету могу довести до распада НАТО-а, Песков је рекао да „није на нама да судимо“.
Он је истакао да је „романтични период“ у односима Русије и НАТО-а завршен.
„Имали смо романтичан период у односима са НАТО-ом. Али тај период је иза нас, а романсу је заменила свакодневница, рутински односи. А то подразумева да НАТО, како је био створен и замишљен као инструмент конфронтације, тако и обавља те функције. НАТО у суштини и не може да обавља никакве друге функције. Тако смо се односили према НАТО-у, тако је и сада“, рекао је Песков.
Председник САД Џо Бајден раније је изјавио да руски лидер Владимир Путин покушава да разбије НАТО, тврдећи да „му је то била намера од самог почетка“.
Нато бомбардовање СР Југославија.Против ваздушна одбрана покушава да обори НАТО бомбардере. - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2022
СРБИЈА
Последице НАТО агресија на СР Југославију осећају се и у Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала