- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев за Спутњик: Операција се одвија по плану, Украјина треба да постане нормалан сусед Русије

© Sputnik / Дмитрий Астахов / Уђи у базу фотографијаПремијер Русије Дмитриј Медведев
Премијер Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2022
Пратите нас
Специјална операција у Украјини одвија се по плану и наставиће се док се не постигну зацртани циљеви, а то су демилитаризација и денацификација Украјине након које та земља треба да постане неутрална и да не води антируску политику, изјавио је заменик председника Савета безбедности Дмитриј Медведев у интервјуу за Спутњик.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Специјална операција је покренута пре свега зато што циљеви које је поставило руско руководство нису постигнути дипломатским путем. То је рекао председник Путин када је објавио почетак специјалне операције. Ток операције, планове њене реализације одређује врховни командант. По Уставу је то председник, који је износио своје процене. Операција се развија по плану који је припремио и одобрио врховни командант“, рекао је Медведев.
По његовим речима, додатни коментари су сувишни, а председник ће дати детаљну процену.

„Очигледно је да ће операција бити настављена док се не постигну циљеви које је поставио председник земље. Ти циљеви се тичу будућности Украјине: статуса Украјине као неутралне државе, државе која не води антируску политику, државе која није милитаризована и државе која треба да буде наш нормалан сусед. Зато, док се не постигну резултати по питању демилитаризације и денацификације Украјине, операција ће бити настављена – тако, како је замислио председник земље, како је то одлучено“, објаснио је заменик председника Савета безбедности.

Западне санкције само још више консолидују Русе

Увођењем ограничења Запад покушава да окрене Русе против власти, али напротив - долази до консолидације, а то и јесте слаба тачка „бесмислених санкција“, оценио је Медведев.
„У суштини, помоћу тих санкција западни свет покушава да утиче на грађане наше земље, да им нанесе штету. И наравно, покушава да их окрене против курса државног врха, против курса председника, рачунајући на то да ће то на крају резултирати неким невољама за власти, да ће то створити неке проблеме властима“, рекао је Медведев.
Међутим, како каже, Запад не разуме како тај притисак утиче на људе.
„Али чини ми се да људи који доносе те одлуке апсолутно не разумеју наш менталитет, не разумеју поглед на свет руског човека у широком смислу те речи. Не разумеју мотиве да када се врши такав притисак, а то није притисак на крупни бизнис, него на све и свакога – долази до консолидације друштва“, истакао је наш саговорник.
По његовим речима, Запад покушава да утиче не само на предузетнике, него и на сфере економије које стоје иза тог крупног бизниса, а то су стотине хиљада, милиони Руса.
Медведев је истакао да три четвртине Руса подржава специјалну војну операцију у Украјини, а да то потврђују последња социолошка истраживања.
По његовом мишљењу, слаба тачка ограничавајућих мера је њихов супротни ефекат.
„Чини ми се да они апсолутно не могу да схвате, као што нису могли ни преко 70 година, ни пре 100 година и у време различитих оружаних операција које су спровођене, између осталог, и против наше земље – да таква ограничења, ускраћивања само уједињују људе, консолидују их, а не деле. И у томе и јесте главна грешка, слаба тачка тих глупих санкција“, закључује Медведев.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2022
РУСИЈА
Захарова: Антируска хистерија распирује се због набавке оружја
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала