Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Насилни упад у РТС – полиција привела 40 особа

© Sputnik / Александар МилачићПолиција
Полиција - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2022
Пратите нас
Чланови организације „Достојни Србије“, наводно исказујући незадовољство радом РТС-а, насилно су ушли у зграду те медијске куће у Таковској улици.
Они нису желели да напусте зграду и пружали су пасиван отпор.
Полиција их је без проблема извела из зграде, преносе Новости.
Приведено је чак 40 људи, преноси Б 92.
Чланови организације „Достојни Србије“ спроведени су у полицијску станицу на даље поступање.
Прво основно јавно тужилаштво у Београду наложило је надлежним полицијским станицама да узму изјаве од свих који су поподне упали у зграду РТС-а, а верује се да су у питању чланови организације „Достојни Србије“.
Полиција након тога треба да достави детаљан извештај са свим изјавама и евентуално снимцима, на даљу оцену тужилаштву, кажу у том тужилаштву за Танјуг.

Министарство осудило насилни упад у РТС

Министарство културе и информисања најоштрије осуђује насилни упад припадника организације ,,Достојни Србије” у зграду јавног сервиса РТС.
„Нико нема право да напада, понижава и угрожава рад и живот новинара и запослених у РТС-у. Слобода изражавања и различитост мишљења су темељне вредности нашег друштва које сви треба да уважавамо и поштујемо“, наводи Министарство.
Министарство поздравља брзу реакцију органа јавног реда како би се обезбедило право новинара РТС-а да раде свој посао без притиска и позива грађане, организације и друге актере да се уздрже од вербалних и физичких претњи према новинарима и подсећа да нико нема права да угрожава безбедност медијских радника са чијом се уређивачком политиком не слажу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала