- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска амбасада о новим санкцијама Британије: Наставља се слепи бес Лондона

© Sputnik / Алекс Макнотон / Уђи у базу фотографијаВестминстерска палата и мост у Лондону
Вестминстерска палата и мост у Лондону - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2022
Пратите нас
Нови пакет британских санкција против Русије су још један пример слепог беса Лондона, наводи се у саопштењу амбасаде Русије у Великој Британији.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Нови пакет санкција који је влада Велике Британије објавила 24. марта још један је пример слепог беса који је захватио британски политички естаблишмент. Гледамо на то као на још једно поглавље антируског сценарија у покушају да се оцрни и ослаби наша земља при чему се украјинска криза цинично користи као изговор “, наводи се у коментару амбасаде.

Уводећи санкције против организација и приватних лица Велика Британија пуца себи у ногу, показујући да апсолутно занемарује сопствене „либералне вредности“ и принципе неприкосновености приватне својине.
„То је још један удар на репутацију Лондона као поузданог финансијског и политичког центра“, наводи се у саопштењу.
Лондон је јуче проширио санкциони списак због руске војне операције у Украјини који укључује 59 руских компанија и приватних лица.
Према речима шефа Форин офиса Лиз Трас сада се под санкцијама налази више од хиљаду руских држављана и предузећа.
Руска амбасада је саопштила и да Лондон није предочио доказе нити објавио списак "штетних сајбер операција" руских специјалних служби.
Са помпом је најављено раскринкавање тих операција изведених у прошлости, али списак или докази традиционално нису наведени, а британској јавности се сугерише као и обично да верује властима на реч, наводи се у саопштењу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала