- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Велика руска организација се сели у Београд

© AFP 2023 / JONATHAN NACKSTRANDДворана у Стокхолму током финала ЦС:ГО турнира између На'Ви-ја и Г2
Дворана у Стокхолму током финала ЦС:ГО турнира између На'Ви-ја и Г2 - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2022
Пратите нас
Тим Спирит, руска еспорт организација, објавила је да ће свој штаб преселити из Москве у Београд због тренутне ситуације у Украјини.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Спирит је обуставио експанзију својих просторија у Русији и одлучио да све запослене пресели у главни град Србије.
„Због ситуације у свету смо приморани да одустанемо од планова о проширењу инфраструктуре у Москви и да се фокусирамо на пребацивање тимова у Београд. Јединствена ствар са еспортом је одувек била приступачност. Где год живели, шта год радили и у шта год веровали, врата еспорта ће вам увек бити отворена", наводи се у саопштењу.
Тим Спирит је недавно била једна од неколико руских организација које су погођене санкцијама у великом броју еспорта, због чега им је забрањено да се такмиче на највећим такмичењима.
Сајам видео-игара у Москви - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2022
СПОРТ
Руска организација одговорила на протеривање: „Предрасуде и притисци спољних фактора“
„Нажалост, ствари се мењају и једна од њих је тренутна ситуација између Русије и Украјине, одакле је већина наших запослених и играча. Узимајући у обзир све околности, међу којима су и оне практичне и оне етичке, одлука да се промени место рада делује као једина исправна“, додаје се.
У недавном саопштењу ова екипа је бурно реаговала због избацивања из ЕСЛ кантер-страјк турнира, након чега је њеним играчима дозвољено да играју, али без тимских обележја.
„Еспорт никада није имао границе и одреднице на мапи. Ми у Тиму Спирит смо изградили близак однос са нашом заједницом широм света и верујемо да ће она бити још снажнија. Без обзира на то где живите и којим језиком говорите, бићемо заједно“, подвучено је у саопштењу руског тима који броји екипе у Доти 2, ЦС:ГО-у, ЛоЛ-у и Хартстоуну.
Павле Јопа (Yoppa) Костић, српски ЛоЛ играч (преминуо 23.11.2021.) - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2021
СПОРТ
Ко је био Павле Јопа Костић – младић из Србије који је требало да освоји свет
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала