- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Руска организација одговорила на протеривање: „Предрасуде и притисци спољних фактора“

© Sputnik / Evgeny BiyatovСајам видео-игара у Москви
Сајам видео-игара у Москви - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2022
Пратите нас
Руска еспорт организација Виртус.про огласила се поводом избацивања из једне од најпознатијих лига у кантер-страјку (ЦС:ГО), рекавши да је та одлука јасан пример „културе укидања“.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).
Еспорт је, као и готово сваки други спорт на свету, увео санкције Русима, а недавно је ЕСЛ, један од највећих организатора турнира, избацио руске организације као што су Виртус.про и Гамбит због тренутне ситуације у Украјини.
Руска организација се поводом тога огласила саопштењем које преносимо у целости:
„ЕСЛ нас је 2. марта обавестио да су Виртус.про и Гамбит одстрањени из 15. сезоне ЕСЛ Про лиге. Недуго након тога ЕСЛ је од нас затражио правне и финансијске информације о земљи у којој смо регистровани, власништву и партнерима и томе да ли су наши сарадници тренутно под санкцијама. Одговорили смо им опширно и предали им сва потребна документа.
Њихов упит је био чиста формалност и наши одговори нису имали никакав утицај. ЕСЛ је јавно објавио да је разлог наше дисквалификације наводна повезаност са владом и компанијама које су тренутно под санкцијама. Међутим, у приватним разговорима је речено нешто другачије: Иако нисмо повезани са владом, у јавности се стиче утисак да јесмо.
Не можемо да толеришемо овакво понашање. Нема рационалних разлога да будемо суспендовани са турнира, осим предрасуда и притиска спољних фактора. То се десило на турниру у Дубаију и наставља да се дешава.
ЕСЛ нам је понудио да наши играчи играју под неутралном заставом, другим именом и без тимских дресова. ЕСЛ је одбио да разговара са менаџментом екипе одлучивши да се обрати директно играчима.
Тренутно пролазимо кроз јасан пример 'културе укидања', али, у овом случају, не постоје ни ултиматуми који би нас натерали да донесемо некакве одлуке. Због тога нећемо да на агресију одговоримо агресијом тиме што бисмо нашим играчима забранили да играју на овом турниру. Они су посветили много времена како би постали професионалци и, за разлику од неких организатора турнира, ми нисмо спремни да поништимо туђи труд. Наши играчи ће увек бити 'Медведи'. Ако буду желели да играју на овом турниру ми ћемо подржати њихову одлуку“.
Миљанов корнер, гости емисије - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2022
Подкаст
Санкције спортистима су апсурдне | Миљанов корнер
Арена за е-спортове у Москви - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2022
СПОРТ
Забрана за Русе и у еспорту
Руски хокејаши прослављају злато на ЗОИ у Пјонгчангу - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2022
СПОРТ
„Спорт није био под санкцијама ни у Хладном рату“
Роман Абрамович: Иако губи милијарде долара због кирзе изазване вирусом корона, и даље остаје племенитог срца. - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2022
СПОРТ
Империја моћног Руса којој је Британија после две деценије стала на пут
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала