- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Британски медији имају доказе о умешаности Хантера Бајдена у финансирање биолабораторија?

© AP Photo / Pablo Martinez MonsivaisХантер Бајден: Како га је тата Џо извукао из невоља у Украјини
Хантер Бајден: Како га је тата Џо извукао из невоља у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2022
Пратите нас
Британски „Дејли мејл“ дошао је у посед електронске поште која доказује да је син америчког председника Хантер Бајден заиста могао да учествује у финансирању америчке компаније специјализоване за истраживање смртоносних патогена у Украјини.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Подсетимо, Министарство одбране Русије раније је открило да су Сједињене Америчке Државе потрошиле више од 200 милиона долара на рад биолошких лабораторија у Украјини, а које су учествовале у америчком војно-биолошком програму и бавиле се, између осталог, узрочницима куге и антракса. На територији Украјине формирана је мрежа од више од 30 биолошких лабораторија које су радиле у интересу Пентагона.
Неке од њих је финансирао и син председника САД Хантер Бајден.

„Електронска пошта са Хантеровог ноутбука показује да је он помогао да се обезбеде милиони долара за финансирање рада Metabiota, компаније коју је ангажовало Министарство одбране, специјализоване за истраживање болести које изазивају пандемије и које могу бити искоришћене као биолошко оружје “, наводи „Дејли мејл“.

Према подацима британског дневника, Хантер је представио ту компанију гасном предузећу „Буризма“ за потребе „научног пројекта“ уз учешће биолабораторија високог нивоа биозаштите у Украјини.
Иако је Metabiota наводно компанија која се бави медицинским подацима, њен потпредседник је послао Хантеру 2014. године писмо у којем је описао како би они могли да „учврсте културну и економску независност Украјине од Русије“, наводи лист, прилажући фотографије електронских писама.

„Електронска пошта и подаци одбрамбеног уговора верификованог од стране Дејли мејла сугеришу да је Хантер имао важну улогу у томе да осигура да Metabiota може да спроводи своја истраживања патогена на удаљености од неколико стотина миља од граница са Русијом“, наводи се у чланку.

Наводи се да је Metabiota радила у Украјини преко компаније Black & Veatch (B&V) која је имала тесне везе са војним обавештајним службама, која је подигла у Украјини лабораторије где су се анализирале смртоносне болести и биолошко оружје.
Хантер је са своје стране са колегама из инвестиционог фонда Rosemont Seneca Technology Partners (RSTP) обезбедио финансирање за компаније, међу којима је Metabiota која је добила 500. 000 долара.
Марија Захарова  - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2022
РУСИЈА
Захарова: Тражили смо приступ биолабораторијама, одбили су нас
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала