Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

МСП Кине: Народи Србије и Кине неће заборавити агресију НАТО-а

© Flickr / MarijananaЗаставе Кине и Србије
Заставе Кине и Србије - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2022
Пратите нас
Портпарол кинеског Министарства спољних послова Ванг Венбин рекао је поводом обележавања 23. годишњице НАТО бомбардовања СР Југославије, да агресију НАТО-а неће заборавити ни српски народ, ни кинески народ, ни људи широм света.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Поводом обележавања 23. годишњице НАТО бомбардовања СР Југославије, НАТО је одржао специјални самит на коме се разговарало о украјинском питању. Да ли су Сједињене Државе и земље НАТО-а размишљале о основним узроцима украјинске кризе? Какву одговорност за ово треба да сносе САД и НАТО?“, упитао је Ванг, преноси Међународни кинески радио (ЦРИ).
Он је оценио да „Сједињене Државе и НАТО немају ни право, ни квалификације да се представљају као судије док не размисле о злочинима које су починили над народом Србије, Ирака, Авганистана и других земаља“.
„Као производ Хладног рата, НАТО је живео за рат и никада није и никада неће допринети безбедности и миру у свету. Људи који истински воле мир и који су посвећени промовисању мира, супротставиће се даљем ширењу НАТО-а“, рекао је портпарол Министарства спољних послова Кине.
Парастосом жртвама, на централном краљевачком тргу, Тргу српских ратника, вечерас је почело обележавање Дана сећања на страдале у НАТО агресији на СР Југославију 1999.године. Присуствују председник Србије Александар Вучић, председник Републике Српске Жељка Цвијановић и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик. - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2022
СРБИЈА
„Поштујте наше жртве“: Обележено 23 године од НАТО агресије /видео, фото/
Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала