- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Русијо, спаси планету!“: На Кипру одржан скуп подршке Русији /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићРуска застава
Руска застава - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2022
Пратите нас
У Ларнаки на Кипру одржана је масовна акција подршке Русији, коју су организовали Координациони савет Руса са Кипра и локални активисти.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

На митингу који је одржан под слоганима „Русијо, спаси планету!“, „Русијо, спаси нас од фашизма!“, „Не НАТО-у у Украјини и Кипру!“, „Русија говори истину!“, учествовало више од 300 људи. Скуп је одржан без нарушавања јавног реда и мира.
Акцији је претходила вожња подршке Русији. Колона од око 50 возила са заставама Русије, Георгијевским лентама и другим обележјима прошла је улицама Ларнаке. Из возила се чула химна Совјетског Савеза и „Каћуша“. Пролазници су поздрављали учеснике акције, изражавајући подршку.
Организаторка вожње подршке Људмила Чујкова захвалила је учесницима и указала на непоколебљиву подршку и солидарност са Русијом.
Планирано је да се слична акција одржи и у Лимасолу 2. априла.
Ово је већ други скуп подршке Русији који се одржава на Кипру. Организатори сматрају да су руски и украјински народи жртве плана који је однеговао нацизам и фашизам у братској земљи.
„Русија је сада један на један са тим 'међународним злом' које ниједном није одговарало за ратове у Југославији, Ираку, Либији, Авганистану, Јемену, Вијетнаму и Кореји“, наводи се у саопштењу организатора.

Подршка и из Израела

У главном граду Израела, Тел Авиву, такође је одржана акција у знак подршке специјалној војној операцији руске војске у Украјини, објавио је „Хаарец“.
Како наводи лист, неколико десетина грађана окупило се на тргу испред позоришта „Хабима“ у центру града носећи заставе Русије, Израела, ДНР и уз пароле: „Фашизам неће проћи“.

Специјална операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ.
Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“, да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Скуп подшке Русији у Београду - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2022
СРБИЈА
„Србин и Рус, браћа заувек!“: Скуп подршке Русији у Београду /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала