- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Минут који је морао да се догоди /видео/

© REUTERS / JONATHAN NACKSTRANDКристијан Ериксен
Кристијан Ериксен - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2022
Пратите нас
Кристијан Ериксен поново је у центру пажње европских и светских медија, али је сада повод далеко, далеко, лепши. Дански мађионичар у копачкама је за девет месеци превалио пут од борбе за живот, дефибрилатора и болничке постеље, до повратка на терен и гола после два минута у најдражем дресу.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Данска је изгубила од Холандије (4:2), али је добила Кристијана Ериксена.
Вратио се, мајстор фудбала с десетком на леђима и то у великом стилу! Онако како раде они предодређени за највећа дела – голом!
Сви врло добро памте онај грозни 12. јун 2020. године када се утакмица првог кола Европског првенства између Данске и Финске на велелепном стадиону Паркен претворила у хорор.
Уследила је борба за Ериксенов живот након што је колабирао. Срце му је стало, био је клинички мртав, али је прибраност његовог капитена Симона Кјера као и свих осталих саиграча, убрзо и муњевите реакције лекара, учинила да преживи да поново ускочи у копачке.
Девет месеци касније, тачно 287 дана после највећег кошмара, Ериксен је најлепша фудбалска прича, ма прича године. Ту нема и не сме да буде дилеме.
Интер га је отпустио. Морали су, с обзиром на то да игачима којима је уграђен срчани дефибрилатор није дозвољено да играју у Серији А, па је магични, али у тим тренуцима несрећни, збуњени и изгубљени Кристијан, желео само да поново потрчи за лоптом под светлима великих рефлектора.
И избор је пао на Брентфорд који му је пружио највеће могуће задовољство и уследио је повратак у Премијер лигу. Утакмице на Острву биле су најбоља могућа препорука да га селектор Хјулманд поново стави под репрезентативну заставу.
Најбољи фудбалер Данске морао је, ипак, да се стрпи. Да сачека и да шансу тражи са клупе. Чекање се исплатило. Уследио је минут који је морао да се догоди!
Неких стотинак секунди откако је крочио на амстердамску траву, на којој је својевремено жарио и палио у дресу Ајакса, Ериксен је показао да има срце веће него читава Данска. Постигао је страшан гол, с невероватном лакоћом. Резантним ударцем у горњи десни угао Флекеновог гола.
Девет месеци пакла, а онда најбоља и најлепша могућа прича коју само фудбал може да понуди.
„Мој циљ је да играм на Светском првенству у Катару. Желим да играм. То је мој циљ све време. То је циљ, мој сан. Да ли ћу бити изабран, то је већ друга ствар. Сигуран сам да могу да се вратим јер се не осећам нимало другачије. Физички, ја сам у пуној форми. То је мој циљ и има још времена. До тада ћу да играм фудбал и да докажем да сам назад на старом нивоу. Моје срце није проблем, на селектору је да одлучи“, поручио је почетком године Кристијан.
Чуо га је и послушао селектор Данске. Ериксен је веровао у чудо, у повратак. Сада му је преостало још да верује у и то да ће на крају године бити на Мундијалу у Катару са друговима који су му спасили живот.
Драма током утакмице Данске и Финске - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2021
Перина рабона – Занемели су сви, али доктор зна боље: „Није крај“
Српски репрезентативац Лука Миливојевић - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2022
СПОРТ
Лука је открио Британцима шта је „српска тајна“
Фудбалери Србије славе гол против Мађарске на пријатељској утакмици - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2022
СПОРТ
Србија ће коначно моћи да гледа Пиксијеве моћне Орлове
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала